Edi Hau (ⒸReuters)
Edi Hau (ⒸReuters)

Njukasl pronašao trenera: Edi Hau potpisuje na dve i po godine

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.11.21. | 21:22

Načelni dogovor je postignut, ostale još sitnice

Ništa od Unaija Emerija (a i bilo bi zaista čudno da napusti Viljareal zbog tima koji se bori za opstanak). Novi trener Njukasla biće s "domaćeg tržišta", 43-godišnji Edi Hau.

Skaj sport piše da je načelni dogovor o ugovoru na dve i po godine postignut, ali je ostalo da se do vikenda utanače još neki detalji. Zbog toga je neizvesno hoće li bivši trener Bornmuta i Barnlija sedeti na klupi već u subotnjem okršaju Svraka sa Brajtonom. Navodno, to je cilj obe strane.

Izabrane vesti

Hau je tokom trenerske karijere vodio Bornmut u dva navrata (2008-2011. i 2012-2020) i Barnli (2011-2012). Bornmut je uspeo da uvede u treću, drugu, pa 2015. i u Premijer ligu. U najjačem rangu engleskog fudbala triput je biran za najboljeg trenera meseca.

Iako je Njukasl dolaskom novih vlasnika iz Saudijske Arabije postao najbogatiji klub na svetu, mladog trenera čeka težak posao. Primaran cilj biće da sačuva ekipu u premijerligaškom društvu, gde su Svrake posle deset kola tek na pretposlednjem mestu sa samo četiri boda. Sva četiri osvojena u remijima.

Situaciju posebno otežava to što Lids, Votford i Aston Vila, koji su prvi iznad zone ispadanja, beže solidnih šest bodova.


tagovi

Edi HauNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara