Galaher, Pulišić, Broja, Hadson Odoi (Foto: ©Reuters)
Galaher, Pulišić, Broja, Hadson Odoi (Foto: ©Reuters)

Njukasl se raspitao za Čelsijev kvartet

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.22. | 16:44

Ipak, moći će da dovede samo jednog, i to na pozajmicu

Mirno je ovog leta bilo na Sent Džejmsis parku. Ako pitate navijače Njukasla i previše mirno. Tim sa severoistoka Engleske doveo je tek trojicu igrača, od kojih je jednog otkupio nakon završene pozajmice, što nikako ne zadovoljava pristalice kluba. Ipak, ima naznaka da bi situacija mogla da se promeni, jer britanski Telegraf piše da su se Svrake raspitale za četvoricu igrača Čelsija!

Za razliku od Sent Džejmsis parka, na Stamford Bridžu je bilo i te kako prometno u prethodna dva i po meseca, Tomas Tuhel se u proteklom periodu rešio nekoliko fudbalera na koje ne računa i u planu ima da igrački kadar rastereti sa još nekoliko odlazaka. I Njukasl bi tu priliku da iskoristi kako bi se pojačao.

Izabrane vesti

Konkretno Svrake su zainteresovane za četvoricu fudbalera londonskog kluba: Kristijana Pulišića, Kaluma Hadsona Odoija, Konora Galahera i Armanda Broju. Prema informacijama Telegrafa, sportski direktor Njukasla Den Ešvort kontaktirao čelne ljude Plavaca i zatražio od njih da ga informišu ukoliko odluče da nekoga od njih puste do kraja prelaznog roka.

Ipak, loša vest za navijače Njukasla je to što bi njihov klub mogao da dovede samo jednog, i to na pozajmicu! Iako važe za najbogatiji klub otkako su pale u ruke arapskih vlasnika, Telegraf podseća da Svrake imaju problem sa finansijskim fer plejom. Zbog toga je uostalom Edi Hau u nekoliko navrata tokom pripremnog perioda isticao da će klub između ostalog morati i da pozajmljuje igrače, a to je ujedno i razlog zbog kojeg je Njukasl do sada potrošio “samo” 66.000.000 evra.

Primarni Hauov fokus do kraja prelaznog roka biće jačanje napada, zbog čega su trojica od četvorice Čelsijevih igrača sa liste ofanzivci. Hadson Odoi već neko vreme traži klub u kojem bi sakupljao minutažu ove sezone - žele ga još Sautempton, Lester, Dortmund- a isto bi mogao da uradi Pulišić s obzirom na to da je od početka prvenstva na terenu proveo tek nešto više od pola sata protiv Evertona i Čelsija.

Galaheru je takođe potrebno mesto u startnoj postavi ukoliko želi da se nađe na spisku reprezentacije Engleske za Svetsko prvenstvo u Kataru (odigrao tek sedam minuta u prva dva kola), dok je sa Brojom situacija nešto drugačija. Vest Hem je nudio 30.000.000 evra za njega, ali je Čelsi odbio ponudu i započeo pregovore sa napadačem o produžetku ugovora (aktuelni ističe leta 2026. godine).

Najistureniji je u prva dva kola bio Kai Haverc, a Čelsi je posle odlazaka Tima Vernera i Romelua Lukakua neko vreme bio u potrazi za napadačem i ukoliko ga pronađe nije isključeno da bi i Broja mogao na pozajmicu pošto je protiv Evertona i Totenhema zbirno proveo 17 minuta na terenu...


tagovi

NjukaslČelsiKalum Hadson OdoiArmando BrojaKonor GalaherKristijan Pulišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara