Povređeni Nkunku napušta trening (© AFP)
Povređeni Nkunku napušta trening (© AFP)

Nkunku definitivno propušta Mundijal, menja ga novopečeni rekorder Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.11.22. | 23:30

Randal Kolo Muani u sredu putuje u Katar umesto povređenog igrača RB Lajpciga

Kakav košmar za Kristofera Nkunkua! Na poslednjem treningu francuske reprezentacije pred put u Katar krilni napadač svetskih prvaka i RB Lajpciga doživeo je povredu zbog koje će morati da propusti Svetsko prvenstvo.

Tokom naizgled bezazlene "ševe" u borbi za loptu sa Eduardom Kamavingom, vezista Real Madrida neoprezno je startovao i nagazio saigrača. Odmah je bilo jasno da se Nkunku nalazi u velikim bolovima, a nedugo zazim stigla je i zvanična potvrda da propušta Mundijal.

Izabrane vesti

Umesto 25-godišnjeg napadača, javlja RMC, pozvan je dve godine mlađi Randal Kolo Muani. Najbolji igrač osvajača Kupa Francuske prošle sezone, Nanta, od letos je u Ajntrahtu, a nije mu dugo trebalo da se adaptira na nemački fudbal. Sa devet asistencija u 13 mečeva postao je rekorder Bundeslige, a ispred njega u Ligama petice po broju dodavanja koja su saigrači pretvorili u gol samo je Lionel Mesi (10).

Ovo je samo još jedan u nizu pehova koji je zadesio svetske prvake iz Rusije 2018. Didije Dešan odavno je ostao bez dvojice vrlo bitnih vezista, Ngoloa Kantea i Pola Pogbe, štopera Veslija Fofane, golmana Majka Manjana, još jednog igrača sredine terena, Bubakara Kamere, kao i još jednog centralnog defanzivca Presnela Kimpembea koji je bio na spisku putnika za Katar, ali se povukao jer nije dovoljno spreman.

Kolo Muani je dosad upisao samo devet minuta za A selekciju Francuske. U septembarskim mečevima Lige nacije ušao je u porazu od Danske (0:2) i pobedi nad Austrijom (2:0). Prethodno je bio redovan član mlade reprezentacije, a igrao je i za olimpijsku selekciju na Igrama u Japanu 2021, gde se Trikolori nisu baš proslavili (1:4 protiv Meksika, 4:3 protiv Južne Afrike i 0:4 protiv Japana).

Na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje počinje u nedelju, Francuska će igrati u Grupi D sa Australijom, Danskom i Tunisom. I pored svih problema sa povredama - izostanak Nkunkua, koji je ove sezone u 23 nastupa za Lajpcig dao 17 i asistirao za četiri gola, svakako je među većim - Dešanov tim je među glavnim favoritima za trofej.

Kvota da će osvojiti Mundijal je 8.00.


tagovi

Randal Kolo MuaniFudbalska reprezentacija FrancuskeKristofer NkunkuKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara