Fudbaler Nordsjelanda Mohamed Diomande (desno) tokom meča sa Fenerbahčeom (©Reuters)
Fudbaler Nordsjelanda Mohamed Diomande (desno) tokom meča sa Fenerbahčeom (©Reuters)

Nordsjeland nema nijednu pobedu od trijumfa nad Partizanom

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 09:44

Niz loših rezultata, koji traje skoro mesec dana, tim iz Faruma će pokušati da prekine ovog četvrtka od 18 časova protiv drugoligaša Koldinga u 3. kolu Kupa Danske

Tokom avgusta fudbaleri Nordsjelanda su izgledali kao da su u najmanju ruku favoriti za osvajanje Lige konferencije. Brza, moderna, mlada, poletna ekipa koja je dva puta ponizila Partizan na terenu u kvalifikacijama za najmlađe takmičenje UEFA (5:0 u Danskoj i 1:0 u Humskoj) tih nedelja je dominirala i u domaćem šampionatu. Randers je takođe izgubio sa 5:0, Midtjiland 3:0… Teško da je iko mogao i da pretpostavi da će posle trijumfau Beogradu Nordsjeland potpuno da prikoči i da će da veže skoro mesec dana bez pobede.

Upravo to se desilo, u septembru žuto-crveni još uvek nisu nijednom slavili. Taj loš niz rezultata pokušaće da prekinu ovog četvrtka od 18 časova u šesnaestini finala Kupa Danske, kada će gostovati drugoligašu Koldingu.

Izabrane vesti

Od povratka iz Srbije Nordsjeland je odigrao četiri utakmice. Na sve tri prvenstvene je remizirao, protiv Lingbija (1:1), Kopenhagena (2:2) i Hvidovrea (0:0), dok je prošlog četvrtka u Ligi konferencije doživeo lagan poraz od Fenerbahčea.

Turci su u Istanbulu čak igrali u kombinovanom sastavu, prve zvezde Dušan Tadić i Edin Džeko su ostale na klupi (kapiten Srbije zaigrao od 87. minuta), ali to nije pomoglo Dancima. Fenerbahče je rutinski došao do pobede, posle prvih pola sata igre je vodio sa 2:0, početkom drugog poluvremena je dao i treći gol, a kasnije je Viladsen samo ublažio poraz. Trener Nordsjelanda Johanes Torup posle tog meča je rekao da su navijači Fenerbahčea najviše krivi za neuspeh njegove ekipe, da su napravili vatrenu atmosferu u kojoj danski tim nije umeo da se snađe.

Mogli smo da odigramo bolje. Posebno smo bili loši u prvih 35 minuta. Bili smo pod pritiskom zbog atmosfere na stadionu. Uz to, Fenerbahče je veoma dobar tim. Mogli smo da budemo malo bolji sa loptom, ali dobro, to je bilo novo iskustvo“, kazao je Torup.

18.00: (5,60) Kolding (4,00) Nordsjeland (1,53)

I dok poraz u Turskoj može da se opravda neiskustvom izuzetno mlade ekipe iz Faruma (prosek godina prvog tima 22,1), neuspeh u prošlom kolu protiv Hvidovrea nikako ne može. Fenjeraš je remijem bez golova, i to na terenu Nordsjelanda, došao do tek trećeg boda u sezoni. Žuto-crveni su posle toga pali na treće mesto na tabeli, prestigao ih je i Silkeborg.

Nedostajalo nam je borbenog duha. Kao da nemamo nikakvu ambiciju. Moraš da budeš spreman u svakom momentu da ostaneš bez prednjih zuba, ako će to da znači da ćeš da pošalješ loptu glavom u gol. Naši fudbaleri jednostavno moraju da budu čvršći u duelima. Imali smo nekoliko situacija protiv Hvidovrea kada su bili previše ležarni i zbog toga nismo dali gol. To su stvari na kojima moramo da radimo“, poručio je Torup pred susret sa Koldingom.

Ovo će da bude prvi duel te dve ekipe još od 2002. godine, kada su se sastali u drugom rangu. Kolding je posle 10 gola peti u drugoj ligi sa 16 poena, osam manje od lidera Olborga. Igra izuzetno promenjivo, sa pet pobeda i četiri poraza.

Nordsjeland je apsolutni favorit protiv Koldinga, čak i da igra sa rezervnim sastavom. Međutim, bio je i protiv Hvidovrea, pa opet nije trijumfovao. Prošlo je 28 dana od onog meča u Humskoj...

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

KUP DANSKE – ŠESNAESTINA FINALA (NAJVAŽNIJI REZULTATI)

Utorak

Olborg – Fredericija 2:3 (0:1)

Koge – Lingbi 2:4pp (2:2, 1:0)

Sreda

Nestved – Midtjiland 0:2 (0:1)

Helerup – Brendbi 0:3 (0:2)

Esbjerg – Viborg 3:4 (0:1)

Liseng – Kopehagen 0:9 (0:5)

Četvrtak

18.00: (5,60) Kolding (4,00) Nordsjeland (1,53)

19.00: (7,50) Nikobing (4,80) Orhus (1,35)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

NordsjelandKup DanskeFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara