Serlot i Haland (©Reuters)
Serlot i Haland (©Reuters)

Norvežani cvetaju pred Srbiju – Serlot: Haland i ja možemo vezanih očiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.09.20. | 09:33

Napadač Dortmunda na 20 mečeva postigao 19 golova

Koliko suprotna raspoloženja u dva tabora dok se čeka 8. oktobar i sudar u Oslu. Tmurno je i turobno u Srbiji, u dva meča novog izdanja Lige nacija osvojen je samo bod. A, u Norveškoj – pesma!

Momci sa severa su u ponedeljak veče deklasirali Severnu Irsku i to kao gosti – 5:1. Dvojica sjajnih golgetera, Erling Haland i Aleksander Serlot, poigravali su se sa odbranom zelenih, postigli su po dva gola i razvukli osmeh na lice selektoru Larsu Lagerbeku.

Izabrane vesti

Mlad po godinama, a veliki majstor na terenu, Erling Haland, dobio je sjajne kritike od selektora, koji ga svrstava u sam vrh svetskog fudbala.

Nikada u dugoj karijeri nisam video igrača koji je toliko mlad tako napredovao. Možda Mesi i Ronaldo jedino. Haland je jedinstven fudbaler i ima potencijal da se razvije u igrača svetske klase. Ako pogledate kako igra u poslednjoj trećini terena, to je apsolutno top klasa“, tvrdi Lagerbek.

Ima mladi Norvežanin još na čemu da radi...

Možda bi morao da bude bolji u samoj igri, dok učestvuje u akcijama, ali i tu je na visokom nivou. Samo neka ga povrede poštede, biće jedan od najboljih igrača sveta“, podvukao je Lagerbek.

Na poslednjih 20 utakmica koje je odigrao za Borusiju Dortmund i reprezentaciju Norveške, Haland je postigao 19 golova. Istinska gol mašina. A ionako skromna srpska odbrana gutaće knedle pred duel sa supertalentovanim golgeterom.

Da muka ne ide sama pobrinuo se još jedan norveški vrhunski egzekutor – Aleksander Serlot. Najbolji strelac turskog prvenstva na poslednje dve utakmice reprezentacije postigao je tri gola. I ubedio selektora Lagerbeka da su on i Haland savršena kombinacija.

Lako je i zabavno igrati sa Halandom. Tako se dobro razumemo na terenu da bismo mogli da igramo vezanih očiju“, rekao je Serlot posle utakmice u Irskoj.

Baš ono što dira u srce navijače Srbije. Orlovi i širom otvorenih očiju deluju kao da su se upoznali pet minuta pre početka utakmice...


tagovi

Aleksander SerlotErling HalandNorveška

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara