(©Reuters)
(©Reuters)

Norvežani razočarani: Ovo je frustrirajuće, Srbija je bila bolji tim

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.09.22. | 00:01

Solbaken uprkos činjenici da mu je Srbija pokvarila planove istakao veru u plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj

Fenomenalnom igrom, ukrašenom pogocima Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, Srbija je nanela prvi poraz Norveškoj (0:2) na domaćem terenu od dolaska Stolea Solbakena na selektorsku klupu. Poraz u Oslu domaćina je ostavio bez mesta u eliti Lige nacija, ali i bez baraža za Evropsko prventvo koje je skandinavska zemlja videla kao najlakši put do takmičenja koje će se održati u Nemačkoj. Vidno razočaran neuspehom Solbaken je posle utakmice sumirao utiske istakavši da imperativ rezultata nije uticao na igru njegovog tima.

Izabrane vesti

"Možda mi je teže od toga što nismo izborili plasman u viši rang što nismo uspeli da popravimo koeficijent i stignemo do drugog šešira. Nismo stigli do plej-ofa, a uz to smo konstantno u trećem šeširu i uvek imamo dva vrhunska rivala ispred sebe", rekao je selektor Norveške.

Uprkos ispuštenoj šansi, Solbaken je izrazio uverenje da Norveška može do cilja koji je zacrtan prilikom njegovog angažmana.

"Za to sam doveden. Ne bih prihvatio posao da mislim da ne možemo do Evropskog prvenstva. I igrači veruju u isto".

Utiske je posle utakmimce sumirao i Martin Edegor koji je fokus usmetio na večerašnji poraz.

"Frustrirajuće je. Dobro smo počeli, odlično se držali 20-30 minuta, imali priliku na samom startu i osećam da smo se odlično nosili sa pritiskom. Ipak, potom smo stali. Rival je stvarao šanse, dok mi nismo uspevali da konkretizujemo ofanzivu. Posed lopte i kontrola nisu dovoljni. Danas je Srbija bila bolji tim", rekao je as Arsenala i Norveške.


tagovi

SolbakenStale SolbakenLiga nacijaMartin Edegor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara