Hames Rodrigez (Reuters)
Hames Rodrigez (Reuters)

Nova bomba u Pireju: Stiže Hames Rodrigez!

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.22. | 15:24

Još jedno zvučno pojačanje za Olimpijakos

Rešio je Olimpijakos da u velikom stilu završi letnji prelazni rok koji u Grčkoj traje do sutra.

Crveno-beli iz Pireja su nedvano fudbalsku planetu iznenadili potpisivanjem ugovora sa najtrofejnijim igračem u istoriji Real Madrida Marselom, a danas je na potpis stigao još jedna nekadašnja zvezda Kraljevskog kluba. Ugovor sa grčkim šamionom ćemo potpisati kolumbijski ofanzivac Hames Rodrigez.

Izabrane vesti

Posrnula zvezda dolazi na pozajmicu iz katarskog Al Rajana čiji član je postao prošlog leta i ima tamo validan ugovor još dve godine vredan 6.000.000 evra po sezoni.

Ipak, Kolumbijcu se nije svidelo u Kataru uprkos velikoj plati i već posle nekoliko meseci je tražio da ode. Dovodio se ovog leta u vezu sa brojnim klubovima. Od Boke Juniors i brazilskog Botafoga, do Valensije i Galatasaraja. Ipak, na kraju je Olimpijakos bio taj koji je uspeo da postigne dgovor sa igračem i katarskim klubom.

Olimpijakos će plaćati od 2.000.000 do 2.500.000 evra njegove godišnje plate, dok će katarski klub pokriti ostatak. Očekuje se danas u Atini na lekarskim pregledima i potpisu ugovora.

Rodrigez je u evropski fudbal stigao kao tinejdžer kada ga je iz argentinskog Banfilda doveo Porto. U portugalskom velikanu je proveo tri godine i skrenuo pažnju najvećih evropskih klubova, a leta 2013. je prešao u Monaku u transferu teškom 45.000.000 evra.

Godinu dana kasnije, posle sjajnih izdanja i Zlatne kopačke na Mundijalu u Brazilu, postao je jedno od najskupljih pojačanja u istoriji Real Madrida koji ga je platio čak 75.000.000 evra. Bio je sjajan u prvoj sezoni u Madridu, ali je već počeo da pada u naredne dve i prešao je u Bajern na dvogodišnju pozajmicu. Bavarci ga nisu otkupili pa je još jednu sezonu proveo u Realu koji ga je potom bez obeštećenja pustio u Everton. Ni na Gudisonu nije zadovoljio i posle godinu dana je rešio da prihvati bogatu ponudu iz Katara.

Ali sada je rešio da se vrati u Evropu...


tagovi

Hames RodrigezLetnji prelazni rok 2022Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara