Nova epizoda fudbalskog globtrotera: Kaluđerović ponovo u Žalgirisu

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.07.20. | 08:39

Ugovor važi do kraja prvenstva

Kratko je trajala epizoda Andrije Kaluđerovića u Radu. Srpski fudbalski globtroter posle šest meseci u superligašu sa Banjice ponovo menja sredinu. I vraća se na mesto uspeha. Najbolji strelac u istoriji Superlige karijeru će nastaviti u jednom od najvećih litvanskih klubova, Žalgirisu.

Zeleni dres iskusni napadač je već nosio pre četiri godine, kada je bio najbolji strelac u šampionatu Litvanije.

Izabrane vesti

„Do kraja prvenstva Litvanije biću član Žalgirisa. Takođe, postoji opcija da, ako osvojimo titulu, automatski produžim ugovor na još godinu dana. U prvom mandatu smo osvojili duplu krunu, bio sam najbolji strelac prvenstva sa 20 golova“, rekao je za Sportski Žurnal Andrija Kaluđerović.

INTERVJU OD 137.754 KILOMETARA - Andrija Kaluđerović: Moj svet na dlanu

Za 757 minuta u dresu Rada ove sezone Andrija Kaluđerović je postigao sedam golova. Bio je jedna od retkih svetlih tačaka u lošoj sezoni Građevinara. Njegov novi klub Žalgiris trenutno ima šest bodova manje u odnosu na lidera Suduvu.

„Bilo mi je lepo u Radu, žao mi je što napuštam Banjicu. Bukvalno sam se osećao kao kod kuće, tu sam se i osećao najbolje tokom karijere. Krivo mi je što dobre igre nismo naplatili osvajanjem još bodova“, poručio je Kaluđerović.

Sa 67 postignutih golova Kaluđerović je najbolji strelac u istoriji Superlige. On je u našem elitnom rangu davao golove za Rad, OFK Beograd, Vojvodinu i Crvenu zvezdu. Igrao je i u Kini, Španiji, Kipru, Švajcarskoj, Australiji, Kataru, Litvaniji, Tajlandu, Novom Zelandu, Sloveniji, Indiji, Hrvatskoj i Letoniji.


tagovi

Andrija Kaluđerović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara