Nova era u Asanu: Doskorašnji vojni klub transformisao se u građanski

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 14:57

U nedelju ujutro Čungnam ima vatreno krštenje

Nedelja jutro, rano jutro, označiće početak nove ere u Asanu. Doskorašnji vojni klub transformisao se u građanski, a vatreno krštenje imaće u K-Ligi 2 kao Čungnam Asan protiv Bučeona, koji je prošle sezone završio na četvrtom mestu na tabeli.

Park Dong-hjuk vratio se u Asan na mesto trenera, znajući da ima gomilu posla pred sobom. Dobra vest je, možda, da očekivanja nisu naročito velika, pa će biti zanimljivo videti da li će da napravi iznenađenje.

Izabrane vesti

Poslednjih godina u Asanu se dogodio vihor promena, pošto je klub prešao put od osvajanja Druge lige 2018. godini do potencijalnog raspada posle prošle sezone, da bi konačno napravio uspešan prelaz u građanski klub koji je spreman da se takmiči. Jedan od ljudi koji su najodgovorniji za taj uspeh je menadžer Park Dong-hjuk, čiji je ugovor produžen preko zime. U klubu je od 2016. godine i jednostavno nema nikoga ko je više upoznat sa igračima, organizacijom i koji bi mogao da piše novo poglavlje u istoriji kluba.

Klub je angažovao dve zanimljive inostrane napadačke opcije. Potpisali su bivši austrijski omladinski reprezentativac i adut bečkog Rapida Armin Mujakić, kao i švedski internacionalac Filip Helkvist, koji je nedavno pominjao kao jedna od opcija Crvene zvezde za letnji prelazni rok. Obojica bi trebalo da imaju integralne uloge kako sezona bude napredovala.

Bučeon će ove sezone izgledati kao sasvim novi sastav, sa nekoliko odlazaka u prelanom roku. Otišli su važni šrafovi poput Marlona de Hesusa, koji se vratio u rodni Ekvador da igra za El Nasional, zatim Nilson Žunior, koji je prešao u Anjang i AFC U-23 šampion Kim Jae-vu, sada as Daegua, dok još nekoliko njih otišlo da odsluži vojnu službu ove sezone.

Jedan od važnijih igrača za Bučeon ove godine biće Čo Beom-seok, koji se u klub vratio prošle sezone pošto je završio služenje vojnog roka sa Asanom Mugungvaom. Bio je deo šampionskog sastava 2018. godine i igrao je prilično redovno nakon povratka u matični klub. Dve važne akvizicije za klub su dolasci brazilskih napadača Vilijama Barbija, koji je poslednji put igrao za Konfijansu u Trećoj ligi Brazila i Džeferson Bajano, koji je dve godine proveo u Japanu.



tagovi

sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara