Urugvajci slave gol (©AFP)
Urugvajci slave gol (©AFP)

Nova era urugvajske reprezentacije počela na krilima Riverovog De La Kruza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 02:10

Dva gola i asistencija za 3:1 protiv Čilea u prvom kolu kvalifikacija za Mundijal 2026. godine

Luis Suarez, Dijego Godin i Edinson Kavani su završili svoju misiju u reprezentaciji Urugvaja. Trio fantastičnih fudbalera povukao se iz nacionalnog tima posle Svetskog prvenstva u Kataru, na kojem Urusi nisu uspeli da prođu grupu u kojoj su joj rivali bili Portugalija, Južna Koreja i Gana, ali ako se po jutru dan poznaje, sledi bolji period po ovu južnoameričku selekciju.

Pod vođstvom novog selektora, Marsela Bijelse, na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine u Montevideu je savladan Čile sa 3:1 (2:0). Veliki deo posla domaćini su odradili još pre odlaska na odmor, pošto su golovima Nikolasa De La Kruza u 38. i Federika Valverdea u nadoknadi prvog poluvremena stekli dva gola prednosti.

Izabrane vesti

Sjajan je bio 26-godišnji vezista River Plejta, De La Kruz, koji se upisao u strelce i u 71. minutu. Ponovo mu je to omogućio Liverpulov Darvin Nunjez. Uprkos tome što i sam nije matirao protivničkog golmana, Nunjez je odigrao odličan meč. Dobro se kretao i otvarao prostor saigračima, a odično ga je pratio De La Kruz i nagovestio da bi u budućnosti mogao mnogo češće da dobija priliku u dresu urugvajske reprezentacije nego što su dosadašnja tri nastupa.

Utešni gol za Čile postigao je iskusni Arturo Vidal, tri minuta nakon što je njegov golman i treći put morao da vadi loptu iz mreže. Bilo je do kraja utakmice još petnaestak minuta, ali nisu gosti uspeli da unesu dramu u završnicu. Prve bodove u pokušaju da se vrate na smotru najboljih selekcija posle dva propuštena Mundijala Čileanci će pokušati da upišu za četiri dana protiv Kolumbije na svom stadionu.

Urugvaj u drugom kolu igra protiv Ekvadora u gostima.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO (JUŽNA AMERIKA) – 1. KOLO

Petak

Paragvaj - Peru 0:0

Kolumbija - Venecuela 1:0 (0:0)

/Bore 46/

Argentina - Ekvador 1:0 (0:0)

/Mesi 78/

Subota

Urugvaj - Čile 3:1 (2:0)

/De La Kruz 38, 71, Valverde 45+2 - Vidal 74/

Brazil - Bolivija u toku



tagovi

reprezentacija Urugvajareprezentacija Čileakvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara