Fudbaleri Konfijanse proslavljaju pogodak (Screenshot)
Fudbaleri Konfijanse proslavljaju pogodak (Screenshot)

Nova godina i novi početak za Konfijansu, Nautiko nikako da ispliva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 02:10

Pobeda za sastav iz Arakažua nakon pet vezanih poraza - 1:0

Fudbaleri Konfijanse su trijumfom spustili zavesu na 32. kolo brazliske Serije B, bili su bolji na svom stadionu u Arakažuu od Nautika (2:0), te su tako napravili bitan korak ka opstanku u drugoj diviziji. U susret su ušli sa imperativom pobede, nakon serije od pet vezanih poraza kojom su okončali minulu godinu. Na pravi način su otvorili novu, uprava nije pogrešila kada je i pored serije loših rezultata ukazala poverenje treneru Danijelu Paulisti. Nautiko sa druge strane nije uspeo da kruniše seriju od pet mečeva bez poraza begom iz opasne zone.

Dinamično je bilo od samog starta na Batistau, već u trećem minutu velika prilika za domaćina, ali je golman Anderson uspeo da skine pokušaj Mateusa Mansinija sa svega par metara. U 22. minutu su uzvratili gosti preko Vinisijusa, koji je pokupio jedan odbitak i tukao iz dobre pozicije, ali je Rafael Santos ovoga puta sjajno intervenisao, nije bilo promene rezultata. Vinisijus je još jednom do poluvremena pripretio domaćinu, ali ponovo nije bio uspešan, a dobru priliku u samom finišu prvog dela je propustio Giljerme Kastiljo na drugoj strani, ali je Anderson još jednom bio na visini zadatka.

Izabrane vesti

Na startu drugog dela Renan Gore je imao veliku šansu, izbio je sam pred Andersona, ali golman Nautika je upisao još jednu sjajnu odbranu, gosti su nekako preživljavali. Ipak, u 54. minutu raspoloženi čuvar mreže gostiju iz Resifea ruši Reisa i Konfijansa je dobila priliku da povede sa bele tačke. Reis je bio siguran sa kreča, 1:0 na Batistau. U samom finišu je Nautiko mogao do zlata vrednog boda, Dudu je sjajno šutirao nakon indirekta, ali je Rafael Santos uspeo da odbrani njegov pokušaj.


Zavarničilo je na terenu u poslednjim minutima,došlo je do koškanja kada su gosti u trećem minutu nadoknade tražili penal. Napravila se velika gužva, na kraju je sudija podelio po jedan crveni karton na obe strane, Konfijansa je ostala bez desnog beka Tijaga Enesa, dok je štoper Nautika Rafael Ribeiro morao nešto ranije na tuširanje. Zbog svega je utakmica dodatno produžena, da bi domaćin u devetom minutu nadoknade overio pobedu zahvaljujući pogotku Madisona.

Konfijansa 11. sa 42 osvojena boda nakon 32 odigrana kola, Nautiko je prekinuo seriju od pet mečeva bez poraza, pa je ostao prvi ispod crte sa sedam bodova manje.

BRAZIL 2 – 32. KOLO

Subota

CSA – Sampajo Korea 2:1 (0:0)

Oeste – Figueirense 2:1 (2:0)

Nedelja

Guarani - Amerika Mineiro 0:1 (0:1)

Šapekoense - Pelotas 0:0

Vitorija - Operario 1:1 (1:1)

Ponedeljak

Parana - Botafogo 1:1 (0:1)

Konfijansa - Nautiko 2:0 (1:0)

/Reis 55, Madison 90+9/



tagovi

Brazil Serija BKonfijansa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara