Radost fudbalera TSC-a (Star sport)
Radost fudbalera TSC-a (Star sport)

Nova istorija fudbalske Srbije: TSC najavio mrtvu trku sa Čukaričkim za Ligu šampiona!

Vreme čitanja: 5min | čet. 27.04.23. | 20:30

Partizan na minus sedam u borbi za drugo mesto

Borba za Evropu, donela je i evropski fudbal u Bačku Topolu. Čukarički je došao sa ciljem da bitku za Ligu šampiona ne napusti pognute glave, Brđani su bili u fantastičnoj seriji, remi je takođe bio pozitivan ishod.

Međutim, bitku je rešio Nemanja Petrović, levi bek TSC-a. Redovno se dizao visoko i bio aktivan u napadu, da bi u 62. minutu savršenim tajmingom naleteo na loptu Saše Jovanovića koju je poslao u mrežu. Prethodno je okvir gola bio ratni saveznik Čuke, ali sreća nije nikada večna, već promenljiva. Bitka za Ligu šampiona završena je minimalcem kluba iz Bačke Topole koji se vratio na drugo mesto u Mozzart Bet Superligi (1:0).

Izabrane vesti

Početni sastav Topolčana je možda odavao da će biti više fokusirani na odbranu, te da neće jurišati previše napred. Četiri centralna beka po pozivu, od kojih je jedan, Nemanja Stojić, gurnut napred u vezni red ne bi li kvario napade protivnika i loptu prenosio sa svoje polovine napred. Brđani su došli u prepoznatljivoj formaciji, prepustili su loptu igračima TSC-a i čekali neki opasan kontranapad, koji nije došao, ili ga nisu realizovali. Luka Ilić je još jednom pokazao magiju koju poseduje u nogama, bilo ga je svuda na sredini terena, dok je Jovanović ponovo bio neuhvatljiv za odbranu protivnika. Dve njegove lopte za Ratkova su završile na prečki, dok je jedna naletela na nogu Petrovića i tako donela njegovom timu tri zlata vredna boda koja će na kraju možda značiti i izlazak u elitno takmičenje UEFA.

Nekada jedna dobijena bitka može da odredi tok rata, pa će ova pobeda ekipe u plavom danas u Bačkoj Topoli, biti možda odrednica za to ko će da završi u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ili kasnije u grupnoj fazi Lige Evrope. Pokazali su zrelost fudbaleri TSC-a, jer su kada je najpotrebnije dali maksimum i uspeli nešto što je donedavno bio samo san svakog ljubitelja fudbala na severu Srbije. Ljubomorno će Lazetićev tim čuvati drugo mesto do kraja, imaće prednost pozicije nakon osnovnog dela prvenstva a u narednom kolu bi mogli da osiguraju i poziciju broj tri ukoliko savladaju Partizan. Čukaričkom ostaje da se nada i čeka novi potencijalni kiks Topolčana da bi se vratili na drugo mesto. A već u narednom kolu ih čeka pretežak zadatak, gostovanje novom šampionu, Crvenoj zvezdi.

Uvodni deo je protekao mirno uz opipavanje pulsa i veći posed domaćeg tima, bez većeg zaletanja. Čukarički je bio strpljiv i čekao da se otvori prostor za kontranapad. Prvu šansu stvorili su igrači TSC-a, Luka Ilić je ukrao loptu i prosledio je Jovanoviću, čiji centaršut nije uspeo da iskoristi Cvetković. Upravo je najviše problema odbrani Brđana stvarala ta leva strana Topolčana, Nemanja Petrović se konstantno ubacivao u prostor i dobijao lopte od saigrača. Dostigli su radnu temperaturu fudbaleri Lazetićevog tima te su počeli da pritiskaju zadnju liniju odbrane gostiju ne dajuću im prostora da dišu. Ifet Đakovac je potegao sa ivice kaznenog prostora, tek da izmami uzdahe publike.

Ofanziva domaćina ostavila je prostor Čukaričkom, koji je zapretio preko svog kapitena Docića. Lepo je plasirao loptu strelac pobedonosnog gola protiv Partizana koja je završila tik iznad prečke. Probudili su se izabranici Dušana Kerkeza, pa je odmah stigla i šansa preko Ivanovića. Isti igrač je kasnije zavrnuo loptu ka Badamosiju, ali je opreznost Veljka Ilića spasila TSC eventualnog pogotka. Na drugoj strani je uzvratio Saša Jovanović, šutiravši iz mrtvog ugla direktno u Belića. Izrastao je u junaka čuvar mreže Brđana, jer je fenomenalnom odbranom skinuo udarac glavom Ratkova.

Odmah su bacili sve karte u napad Topolčani čim je počelo drugo poluvreme. Poznata kombinacija, Luka Ilić do Jovanovića, centaršut na Ratkova, ponovo udarac glavom i prečka. Fortuna je ovoga puta bila na strani Čukaričkog. Šanse za TSC su izgleda izazivale inat kod gostiju, koji su ponovo pripretili odmah nakon svog protivnika. Ponovo udarac Ivanovića i nova odbrana Ilića. Preslikana situacija pred golom Brđana, Jovanović po ko zna koji put šalje upotrebljivu loptu do saigrača, a Petar Ratkov je pogodio drugi put na meču okvir gola. Usledila je još jedna prilika za goste, a ovaj put je čuvar mreže Veljko Ilić lako uhvatio šut Tomovića. U 62. minutu je konačno lopta Jovanovića pronašla metu! Kad već nije išlo napadače, gol je postigao defanzivac, Nemanja Petrović.

Nisu posustali gosti, znali su da moraju u napad. Kovač je šutirao sa distance i lopta je prohujala iznad prečke. Morao je da menja Dušan Kerkez pa je na teren poslao Adžića i Sisoka, ne bi li pojačao ofanzivu. Reakcija Žarka Lazetića bilo je uvođenje Milosavljevića umesto Luke Ilića, ne bi li malo osvežio vezni red koji je vodio veliku bitku sa sredinom Čukaričkog. Ivanović je još jednom prevario defanzivce Topolčana, uspeo da nanišani Badamosija koji je glavom šutirao tik pored stativive. Povukli su se domaći, Čukarički je preuzeo posed, pa su navijači domaćeg tima strepeli sve do poslednjeg zvižduka, kada je čak i golman gostiju Belić došao u kazneni prostor Topolčana.

TSC - ČUKARIČKI 1:0 (0:0)

/Petrović 62/

TSC Arena, Bačka Topola: Gledalaca: 2.000. Sudija: Milan Mitić (Leskovac)

Žuti kartoni: Cvetković, Milosavljević (TSC), Kovač, Lučić, Adžić, Pankov (Čukarički)

TSC (5-3-2): V. Ilić 6,5 – Cvetković 6,5, Ćalušić 7, Cvetinović 7, Antonić 7, Petrović 7,5 - Đakovac 6,5, Stojić 6,5, L. Ilić 7 (od 72. Milosavljević) - Jovanović 7 (od 82. Kuveljić), Ratkov 7

Čukarički (4-2-3-1): Belić 6,5 – Rogan 6,5 , Drezgić 6,5 , Pankov 6,5 , Tošić 6,5 – Docić 6,5 (od 83. Stojanović), Kovač 6 (od 68. Adžić) - Ivanović 6,5 , Tomović 6 (od 72. Ovusu), Lučić 6 (od 68. Sisoko 6) - Badamosi 6

Igrač utakmice: Nemanja Petrović 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF:

Sreda

Novi Pazar - Voždovac 0:1 (0:0)

/Burmaz 90/

Radnički 1923 - Vojvodina 2:2 (1:1)

/Milunović 7, Pecelj 54 - Čumić 18, Malbašić 88/

Partizan - Crvena zvezda 0:0

Četvrtak

TSC - Čukarički 1:0 (0:0)

/Petrović 61/



tagovi

Nemanja Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara