Olimpijske igre bez gledalaca?

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.03.20. | 10:53

I to je jedno od rešenja zbog sada već pandemije virusa korona

Virus korona, tj. COVID-19 polako, ali sigurno osvaja celu planetu, što značajno utiče na socijalni život ljudi, a samim tim i na mentalno zdravlje. Ni sami ne znamo šta nas čeka, ali po onome što stiže iz Kine, koja je pritom odradila zaštitu mnogo bolje od ostatka sveta, situacija je turobna.

Celo stanje naravno utiče i na sport, koji je pod velikim udarom. U Kini se ne igra već neko vreme, a očekuje se i da ostatak sveta kad-tad krene sa sličnim merama. Tako su sinoć predstavnici nacionalnih sportskih organizacija imali telefonsku konferenciju sa stručnjacima iz Svetske zdrvatstvene organizacije oko Olimpijskih igara koje bi trebalo ovog leta da se održe u Tokiju. No, situacija je alarmatna i pitanje je šta će se dogoditi do 24. jula kada počinju. Već sada se prilča o mogućem odgađanju za kraj godine, što bi bio zaista težak udarac što za preko 11.000 sportista koji će se tako naći, što za same organizatore. To naravno vuče i velike gubitke pre svega za Japan, te se pokušava naći alternativno rešenje.

Izabrane vesti

Drugo rešenje su letnje OI bez publike, što bi možda bilo još gore, ali bi se bar troškovi smanjili. Za sada se ništa neće menjati, ali plan B i C su već određeni. Ostaje nada da neće morati da budu konsultovani, već da će se situacija smiriti u dogledno vreme.

(Foto: Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara