Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Nova petarda Ajaksa: Tadić pakovao, Ale i Berghujs pogađali

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.11.21. | 18:34

Nastradao RKC - 5:0

Plesao je Ajaks, delovao nedodirljivo, ali je ipak pokazao da je kao i svaki tim sklon padovima. Iskoristili su to PSV i Fajenord, pretekli ga i učinili trku za naslov prvaka u Erediviziji zanimljivom... Ali, znali su da pad Ajaksa neće doveka trajati. Tako i bi. Posle dva vezana remija u šampionatu Holandije, četa Erika ten Haga – povezuje se sa Mančester junajtedom nakon otkaza Ole Gunaru Solskjeru – iskalila je bes na RKC-u i vratila se na pobednički kolosek – 5:0 (2:0).

Proradio je Ajaksov napad posle dva kola mirovanja. Dao je Ajaks gas do daske, nije se obazirao. Sravnio je RKC sa zemljom i izbio na lidersku poziciju. Doduše, bodovno je poravnat sa PSV-om, ali ima drastično bolju gol-razliku, koja je impresivna – 42:2!

Izabrane vesti

Demolirali su Kopljanici rivala, a utisak je da je moglo biti još ubedljivije. Neko je morao da plati za to što su se Herakles i Iglsi provukli. Kola su se slomila na RKC-u. Oslobodio je Dušan Tadić magiju, ubrizgao mu je reprezentativni uspeh i overa plasmana sa Srbijom na Mundijal u kataru neophodnu injekciju nove energije i samopouzdanja. Kreator igre Ajaksa leteo je po terenu i opet je u njegovom stilu podvalio loptu i ukljižio novu asistenciju.

Na vreme je Ajaks otvorio domaćina, ranim golom trasirao je put ka devetoj prvenstvenoj pobedi, preskakanju Fajenorda – na kratko je tim iz Roterdama obišao velikom rivala iz Amsterdama – i proboju do prve pozicije. Dušan Tadić je deseti put ove sezone saigrača spojio sa golom u Erediviziji, proradila je veza Dušan Tadić – Sebastijen Ale i otpočela je kanonada Kopljanika.

Postigao je Sebastijen Ale osmi gol u Erediviziji – do kraja spakovao još jedan, ukupno 16. u sezoni – a do kraja prvog dela igre na semaforu je zablinkalo ime i Stivena Berhujsa. Bio je to prvi od dva gola gola momka koji je letos prelaskom iz Fajenorda na Johan Krojf Arenu uzburkao strasti u Holandiji. Pred kraj poluvremena prvi, a na početku drugog novi gol za 3:0. U međuvremenu je i Antoni zanjihao mrežu rivala, ali je glavni arbitar uz konsultaciju video-tehnologije odlučio da poništi taj gol.

Do kraja – igra mačke i miša. Jedina nepoznanica bila je dokle će Ajaks „terati“ i hoće li imati milosti. Omogućili su saigrači defanzivcu Timberu da se upiše među strelce. Spojio ga je sa golom danski ofanzivac Mohamed Darami. A potom je Sebastijen Ale u maniru najboljih napadača sproveo loptu u mrežu. Gurnuo je David Neres loptu u prostor, Sebastijen Ale se namestio i opalio – u rašlje.

Šesti put je Ajaks u tekućoj sezoni postigao pet ili više golova. RKC se našao u društvu NEC-a, Vitesea, Sitarda, PSV-a i Kambura koji je najlošije prošao – crveneo je zbog 9:0.

EREDIVIZIJA - 13. KOLO

Subota

PSV - Vitese 2:0 (2;0)

/Sanjare 19, Bruma 30/

Sparta - Tvente 0:1 (0:0)

/Van Volfsvingel 83 pen/

AZ Alkmar - NEC 1:1 (0:1)

/Abuklal 90 - Brujin 9/

Herakles - Fortuna Sitard 3:1 (2:1)

/Azaui 6, 30, Sjerhus 67 - Fleming 9/

Nedelja

Go Ahed - Groningen 0:1 (0:0)

/Larsen 50/

Fajenord - Zvole 4:0 (4:0)

/Linsen 6, 31, Sinistera 9, Til 35/

Herenven - Vilem Drugi 2:1 (0:0)

/Stevanović 70, Baker 76 - Nanli 69/

RKC - Ajaks 5:0 (0:2)

/Ale 17,83, Berghujs 42, 57, Timber 74/

20.00: (4,00) Kambur (3,60) Utreht (1,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaRKCStiven BerghujsSebastijan AleDušan TadićAjaksHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara