(©Reuters)
(©Reuters)

Nova povreda De Brujnea: Belgijanac pod znakom pitanja za Totenhem i Pari Sen Žermen

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.04.21. | 13:26

Fudbalski kreator neće biti u protokolu za utakmicu sa Aston Vilom

Gorčinu zbog poraza u polufinalu FA kupa protiv Čelsija (0:1) Mančester Sitiju je pojačala povreda koju je na Vembliju zadobio Kevin de Brujne. Fudbalski arhitekta i jedan od nosilaca igre Građana morao je da prinudno napusti teren u 48. minutu, a prvi lekarski pregledi potvrdili su da mu predstoji pauza. Ipak dužina izostanka iz tima biće poznata tek nakon detaljnijih analiza.

Izabrane vesti

"Kevin de Brujne je zadobio povredu desne noge i skočnog zgloba u subotnjem polufinalu FA kupa protiv Čelsija. težina povrede još nije poznata, a Kevinu predstoje dalji pregledi", navedeno je u saopštenju Građana uz napomenu da će Belgijanac izostati iz konkurencije za susret sa Aston Vilom zakazan za sredu.

Eventualna ozbiljnija povreda De Brujnea predstavljala bi veliki udarac za Siti s obzirom na to da izabranike Pepa Gvardiole očekuju vrlo važni dueli u naredne dve nedelje. Prvi izazov predstavljaće finale Liga kupa protiv Totenhema zakazano za nedelju, dok će samo tri dana kasnije Građani odigrati prvi od dva susreta protiv Pari Sen Žermena u okviru polufinala Lige šampiona.

Belgijancu je ovo druga povreda u 2021. godini, nakon problema sa tetivom koje je imao krajem januara, a u kojoj meri je dragocen za igru Građana na najbolji način oslikava ovosezonski učinak od osam golova uz 16 asistencija.


tagovi

Kevin de Brujne

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara