Najnovije vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

/ Izvor: mozzartsport

Nova pravila u Zvezdi: Banjac ide na 5.000 evra

Vreme čitanja teksta: 2 minuta

Sve ukazuje da ćemo gledati drugačiji prelazni rok u Ljutice Bogdana

Nova pravila u Zvezdi: Banjac ide na 5.000 evra
Mihailo Banjac (Foto: Starsport)

Nema zvanične potvrde, niti će je biti do kraja ove sezone, ali nema sumnje da je Crvena zvezda blizu prvog pojačanja u letnjem prelaznom roku. Vezista Inđije Mihailo Banjac već je kaparisao mesto u redovima srpskog šampiona.

Crvena zvezda je iskoristila kratkoročan ugovor levonogog veziste sa superligašem iz Srema, i praktično već napravila model angažovanja Mihaila Banjca. Momak rođen 1999. godine doći će na Marakanu za simbolično obeštećenje, i pokušati da se nametne Dejanu Stankoviću na letnjim pripremama. Prostor bi mogli da mu otvore potencijalni transferi Njegoša Petrovića i Dušana Jovančića, iako je Banjac projektovan kao investicija za budućnost.

Ostalo je samo da član Inđije, koji je već boravio na Marakani, dogovori lične uslove saradnje sa Crvenom zvezdom. Prema onome što se može čuti u Ljutice Bogdana Banjac će za standarde crveno-belih imati skromna primanja. Maksimalno 5000 evra mesečno, kolikko otprilike imaju izdanci omladinske škole Željko Gavrić i Veljko Nikolić.

Sve to ukazuje na nova pravila ponašanja u Crvenoj zvezdi, i stezanje kaiša. Pretrošlog i prošlog leta igrači koji su iz domaćeg prvenstva dolazili u Zvezdu, mogli su da računaju na ugovore koji ima garantuju minimalno 120.000 evra godišnje. U tu grupu igrača spadaju Dušan Jovančić, Aleksa Vukanović, Miloš Vulić, Radovan Pankov...

Mladi vezista u prvom kontaktu sa rukovodstvom Crvene zvezde nije insistirao na finansijskim temama. Svestan je da će, u slučaju dobrih igara, brzo dobiti revidirani ugovor. Ali pre toga ga čeka mnogo posla.

Banjac je skrenuo pažnju sportskog sektora Crvene zvezde u prošloj i ovoj sezoni. Ove godine je u elitnom rangu takmičenja na 19 mečeva postigao jedan gol. 

Komentari 42

Favoriti i notifikacije:

FK Crvena zvezda

Veličina slova

Ostale vesti

Uživo
Najava mečeva