Halilović i Čolak (©AFP)
Halilović i Čolak (©AFP)

Novajlija stiže na Rujevicu bez trenera, Osijek bez dvojice najboljih strelaca

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.08.20. | 14:09

Hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić zarazio se korona virusom na svadbi, pa Šibenik bez kormilara ide na noge Rijeci

Rijeka prethodne sezone je za korak ostala iza Lokomotive i ostala bez druge propusnice u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je na kraju uzela Kup Hrvatske i na taj način popravila sezonu. Ipak, nema sumnje da će već ove želeti da se vrati tamo gde smatra da joj je mesto, a gde je u prethodnih sedam sezona završavala pet puta.

Ekipu sa Rujevice na otvarnaju sezone očekuje duel sa Šibenikom (17.55). Narandžasti su se ove godine vratili u HNL prvi put posle osam godina tavorenja u nižim rangovima, nakon što su se prethodne sezone prošetali kroz drugu ligu. Prednost dalmatinskog kluba je u tome što je za razliku od ostalih prvoligaša odradio dvomesečne pripreme. Ipak, već na startu ostali su bez trenera Krunoslava Rendulića, koji se zarazio korona virusom na svadbi u Zagrebu.

Izabrane vesti

Nije to poremetilo naš plan. Čuli smo se moji asistenti i ja svakodnevno, bili smo u stalnoj komunikaciji. Veliak je razlika između prve i druge lige, to je evidentno. Varteks je imao probleme šest meseci kada je ušao. Radimo na pojačanjima, korona nam nije išla u prilog i nadam se da ćemo se što pre okupiti“, rekao je Rendulić za RTL.

Poslednjih nedelja u klubu rade na jačanju igračkog kadra koji je poprilično tanak za hrvatsku elitu. S druge strane, Rijeka nije previše menjala sastav. Najveće pojačanje do kraja sezone svakako će biti ostanak najboljeg strelca ekipe Antonija Čolaka.

U drugom meču dana Osijek dočekuje Slaven Belupo (20.05). Belo-plavi su prošle sezone imali sve u svojim rukama, ali su u poslednja tri kola ispustili Ligu šampiona dok su u kupu nesrećno ispustili dva gola prednosti protiv Rijeke. Belupo je već godinama unazad standardan prvoligaš, spreman da se sa svima nadigrava. Osiječani su prethodne sezone slavili na tri od četiri međusobna meča, ali ostaje da se vidi kako će Gradski vrt izgledati bez dvojice najboljih strelaca iz prošle sezone, Mirka Marića i Antonija Mancea.


tagovi

HNLOsijekRijekaSlaven Belupo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara