Pedri i Filip Kostić (©Reuters)
Pedri i Filip Kostić (©Reuters)

Nove muke za Barselonu: Pedri zbog rupture mišića završio sezonu

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.04.22. | 00:12

Španac će pauzirati mesec do mesec i po dana, minimalne su šanse da se vrati za sam finiš u Primeri

Jezdila je Barselona na talasu euforije koji je proivela činjenica da u 15 utakmica zaredom nije bila poražena, a onda je na Kamp Nou stigao Ajntraht i probušio je balon. Euforija je nestala kao mehor od sapunice, stiglo je otrežnjenje, a dan posle ispadanja iz Lige Evrope potvrđene su crne slutnje. Pedri će pauzirati mesec do mesec i po dana, što znači da je za španskog kreativca sezona verovatno završena. 

Treći put ove sezone Pedri je doživeo težu povredu, protiv tima iz Frankfurta stradao je butni mišić. Ustanovljena je ruptura i turobna atmosfera na Kamp Nouu dodatno je narušena. Posle sezone u kojoj je Pedri bio igrač sa naviše nastupa u Evropi - odigrao 73 meča računajući i klub i reprezentaciju - došlo je do zamora materijala i postao je standard da iz evropskih bitaka izađe povređen. 

Izabrane vesti

U grupnoj fazi Lige šampiona povređivao se u duelima sa Bajernom i Benfikom, u dva navrata pauzirao je zbog oštećenja kvadricepsa, i evidentno je da nije u stanju da iznese dve sezone koje su mu se spojile, pošto za razliku od većine fudbalera nije imao ni minimalni odmor. Prethodno leto proveo je braneći boje Crvene furije na Olimpijskim igrama. 

Osetio je Pedri bol u prvom poluvremenu protiv Ajntrahta, ostavio ga je Ćavi u svlačionici i početkom drugog dela u igru uveo Frenkija de Jonga, a dan po ispadnju iz Evrope podvrgnut je mladi Španac dodatnim testiranjima i vesti nisu dobre. Pauziraće od mesec do mesec i po dana, što u najboljem slučaju znači da bi mogao da se vrati za sam finiš. “Testovi koje smo jutros napravili potvrdili su naše sumnje da je igrač doživeo rupturu mišića butine”, poručilo je medicinsko osoblje katalonskog kluba. 

Pedri (©Reuters)Pedri (©Reuters)

Ipak, malo je verovatno da će u Barseloni rizikovati, jer su se već nekoliko puta ove sezone opekli sa brzim povratkom igrača u trenažni proces. Jedan od “slučaja” bio je i sam Pedri, koji je dva meseca bio u autu. Ćavi je počeo da sprovodi drugačiju politiku, zauzeo je drugačiji stav. Žurbe nema, igrači će se čekati koliko treba, jer roviti nikome nisu od koristi i šteta se samo može uvećati. 

Barseloni se pogotovo ne isplati da se kocka sa Pedrijem, jer se pokazalo da je sa njim na terenu jedan tim, ona kvalitetnija verija, a bez njega druga. Katalonski klub je sa Pedrijem u timu na 12 utakmica neporažen. Upisala je Blaugrana 10 pobeda i dva puta je remizirala, dok je tokom meseci kada nije igrao beležila znatno slabije rezultate. Na 18 utakmica je četiri puta pretpela poraz, te je u sedam navrata trijumfovala i remizirala. 

Sada će ponovo morati bez Pedrija i biće to dobar ispit za klub i Ćavija. A, iako će španski vezista, za koga je Barselona postavila otkupnu klauzulu u iznosu od 1.000.000.000 evra, u narednim danima obaviti još neka ispitivanja, i njemu je jasno da je Ajntraht bio njegov kraj za ovo godinu. Kraj evropskih ambicija i kraj sezone za Pedrija

“Dan je težak, ali nemam drugi izbor nego da gledam napred. Beskrajno sam zahvalan na ljubavi koju ste mi pružili poslednjih sati. Siguran sam da ću se vratiti jači. Sada više nego ikad treba da podržimo tim. Napred, Barsa”, napisao je Pedri.



tagovi

PedriBarselonaPrimeraLiga Evrope

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara