Detalj iz utakmice sa Brentfordom (©Reuters)
Detalj iz utakmice sa Brentfordom (©Reuters)

Nove varnice sa Tuhelom teraju Lukakua iz Čelsija, Konte čeka raširenih ruku, Inter traži novu šansu

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.02.22. | 18:30

Sve veća tenzija na relaciji napadač – trener, leto će biti prilično zanimljivo

Drugi boravak Romelua Lukakua na Stamford Bridžu mogao bi da bude oročen do leta. Taman što se slegla prašina posle intervjua u kojem je javno iskazao svoje nezadovoljstvo u Čelsiju i poručio da bi se rado vratio u Inter, sve se jače kuvaju glasine da će Lukaku na leto ponovo da menja klub.

Pokušaj belgijskog napadača da spusti loptu javnim izvinjenjem možda je trenutno primirio besne navijače, ali se konkretno ništa nije promenilo u njegovoj igri i doprinosu boljim rezultatima Čelsija. Bez upućenog šuta ka golu, samo sedam dodira sa loptom, sve van kaznenog prostora, četiri uspešna dodavanja i nijedan dobijen duel... To je Lukakuov učinak u nedavnoj minimalnoj pobedi nad Kristal Palasom, uprkos tome što je na terenu proveo svih 90 minuta, što nije nimalo pohvalno. Možda je to i najbolja slika u kakvom se problemu nalazi strelac 10 golova u 28 utakmica.

Izabrane vesti

Očekuje se da Lukaku bude starter i večeras protiv Lila, s tim što je neizbežno da se nalazi u dubokoj krizi forme. Mrežu nije pogodio još od 8. januara i meča FA kupa protiv niželigaša Česterfilda (5:1), dok u Premijer ligi strelac nije bio još od decembra.

Petak, 21.00: (9,00) Đenova (5,00) Inter (1,35)

Tomas Tuhel pokušava već neko vreme kroz izjave da zaštiti Lukakua i pokuša da od njega izvuče nešto konkretno, ali je Nemac i sam priznao da Čelsi “nije dobro mesto za napadače“. Osim toga, na Ostrvu se spekuliše da su tenzije na relaciji trener – igrač sve veće uprkos onom što može da se čuje na konferencijama, što bi samo moglo da ubrza Lukakuov odlazak iz Čelsija.

Poslednja dva meseca neprestano se spekuliše o Lukakuovoj romantičnoj želji da se vrati u Inter – neki su se čak šalili da je Čelsi predstavljanjem treće garniture dresova koja mnogo podseća na Interovu opremu pokušao da pokrene Belgijanca –, ali se sada govorka i o mogućem susretu sa Antonijem Konteom u Totenhemu, što je još u decembru najavio bivši saigrač svojevremenog italijanskog reprezentativca Fabricio Ravaneli.

Totenhem se, navodno, tek nezvanično raspitivao za Lukakuovo zdravlje, mada ostrvski mediji potenciraju da ni Konteova budućnost na novom Vajt Hart Lejnu nije zagarantovana i da će najviše zavisiti od rezultata do kraja sezone. Takođe, mnogo zavisi i od toga da li će Hari Kejn ostati u Totenhemu. Engleski napadač odbio je da potpiše novi ugovor u avgustu, traži od kluba da bude konkurentniji iliti da bude redovan učesnik Lige šampiona i da se bori za trofeje. Mančester Siti je navodo spreman da pokuša i ovog leta da napadne Kejna, s tim da je engleski šampion već iskeširao 24.000.000 evra za Hulijana Alvareza, od koga se očekuje da jednog dana nasledi Serhija Aguera. Dok se to ne bude dogodilo, ideja je da prvi napadač bude upravo Kejn.

Tuhel je nedavnom izjavom da “ne zna kako da više uključi Lukakua u Čelsijevu igru“ kroz redove poslao poruku da polako diže ruke od njega, odnosno da sve više sumnja u njegove kvalitete.

Inter je takođe zainteresovan, s tim što je u ovom trenutku teško očekivati da bi italijanski šampion mogao da se uključi u ozbiljniju priču oko vraćanja Belgijanca posle samo jedne sezone. Najviše zbog finansijskog momenta. Inter je, podsetimo, Lukakua prodao Čelsiju za 113.000.000 evra upravo zbog loše finansijske situacije, kada je praktično bio prinuđen da žrtvuje jednog od dvojice napadača. Izbor je pao na Lukakua pošto je Čelsi na čelu sa Marinom Granovskajom insistirao na njegovom dovođenju, dok Tuhel u tome nije imao veliko učešće. Što je, uostalom, bio problem i nekih njegovih prethodnika na Stamford Bridžu, uključujući i Kontea.

Čelsi bi svakako tražio visoku otkupnu cenu, Inter taj novac nema, ali postoji određena doza optimizma da bi stanje u kasi moglo da se promeni nabolje. Kao adut Nerazura napominje se Lukakuova emocija prema klubu i želja da se vrati u italijanski fudbal. Edin Džeko je letos zauzeo njegovo mesto, ali je bosanskohercegovački napadač u poznim igračkim godinama, zbog čega Inter i razmišlja o daljim koracima. Uprkos godinama, Džeko ove sezone odrađuje veliki posao jer je Inter ponovo među glavnim konkurentima za skudeto.

Videćemo samo šta leto nosi za Lukakua, kome očigledno igranje u velikim engleskim klubovima i Premijer ligi ne prija...


tagovi

Fabio ParatićiAntonio KonteRomelu LukakuTotenhemČelsiInter

Obaveštavaj me

Čelsi
Inter
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara