Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Tuhel o Lukakuovoj formi: Nije vreme da mu se smejemo, Čelsi očigledno nije najbolje mesto za napadače

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 23:03

"Ne znam tačno zbog čega je tako, ali očigledno da jeste", rekao je Nemac

Partija Romelua Lukakua protiv Kristal Palasa za vikend i uopšte njegova loša forma jedna je od gorućih tema na Ostrvu u prethodna dva dana. Belgijski napadač je na Selhurst parku imao svega sedam dodira sa loptom, što je navelo britanske novinare da zađu u dublju analizu i pokušaju da ustanove u čemu leži razlog za slaba izdanja najskupljeg pojačanja u istoriji Čelsija.

Isto pitanje na konferenciji za medije uoči prvog meča osmine finala Lige šampiona sa Lilom nije mogao da izbegne ni trener londonskog tima Tomas Tuhel.

Izabrane vesti

"Našao se u centru pažnje i mi ćemo ga zaštititi. Ponekad je tako sa napadačima kada se bore sa samopouzdanjem i manjkom prostora protiv odlične odbrambene ekipe. Naravno da to nije ono što mi želimo i što Romelu želi, ali nije ni vreme da mu se smejemo i zbijamo šale na njegov račun", rekao je Tuhel.

Podsetio je Tuhel da Lukaku nije prvi napadač koji se nije snašao u Čelsiju. Andrij Ševčenko, Fernando Tores, Miči Batšuaji, Alvaro Morata, pa i najsvežiji primer Timo Verner, za svakog od njih Plavci su platili ogroman novac koji ovi kasnije nisu uspeli da opravdaju.

"Postoji istorija igrača koji se nisu proslavili u Čelsiju, tako da ovo očigledno nije najbolje mesto za napadače. Ne znam tačno zbog čega je tako, ali očigledno da jeste."

Ipak, priznao je Tuhel da postoji više razloga za to što Lukaku ne trese mreže onoliko često koliko se od njega očekuje. Jedan od njih je taj što saigrači ne uspevaju da mu stvore dovoljan broj prilika.

"Tražimo mnogo od naših napadača u odbrani. Želimo da budemo fizički jaka i vredna grupa. Trenutno se mučimo da stvorimo mnogo velikih šansi za naše napadače. Dakle, jasno nam je sve i svesni smo da, kao i uvek, nije problem u samo jednoj stvari", zaključio je nemački stručnjak.




tagovi

Tomas TuhelRomelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara