Džordan Henderson (©Reuters)
Džordan Henderson (©Reuters)

Novi brodolom Ajaksa: Odbrana džogirala, Van Bomel spakovao dva komada (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 18:42

Nema kraja agoniji amsterdamskog kluba…

Dobro su u Amsterdamu zapamtili Marka van Bomela, odneo je četiri titule i još osam trofeja u Ajndhoven, a od danas će brojni navijači pamtiti još jednog – Rubena. Džogirala je Ajaksova odbrana, bila neodlučna i rezultat svega je novi brodolom. Ni na četvrtom vezanom prvenstvenom meču Kopljanici nisu dobili, izgubili su od AZ Alkmara, direktnog konkurenta za izlazak u Ligu Evrope – 2:0 (1:0).

Ajaks je u jednom trenutku uhvatio zalet, digao se sa samog dna i dogurao do borbe za izlazak na međunarodnu scenu. Kako je bilo, sada je odlično. Međutim, sezona za koju je ličilo da će biti prava propast mogla je da bude sasvim solidna da nije bilo remija sa Herenvenom, poraza od NEC-a, pa i šamara od AZ Alkmara. Još bolnije od njega je to što su defanzivci previše nonšalantni.

Izabrane vesti

Proteklog vikenda u centru pažnje na Ostrvu bio je Markus Rašford kada se nije ni potrudio da izvrši pritisak na Rosu Barkliju. Vezista Lutona je rolao loptu na sredini terena i prošao pored napadača Mančester junajteda kao da ne postoji, kao da je posavljen čunj. Ništa bolji nisu bili ni odbrambeni igrači Ajaksa kod prvog gola, prelako je Josipu Šutalu i Antonu Haju umakao Ruben van Bomel.

Još preciznije: Anton Haj se nije ni potrudio da se vrati kada je pored njega Vangelis Pavlidis gurnuo loptu ka strelcu prvog gola. Zamenjen je desni spoljni još u prvom poluvremenu. Dok je Josip Šutalo džogirao dok je Ruben van Bomel zalamao i mogao da bira u koju će stranu šutirati. A, hrvatski štoper je ionako na udaru kritika…

AZ Alkmar je iz jedinog šuta u okvir dao gol, bolje je stajao u polju. Kristijan Belić držao je vezni red, treći put uzastopce počeo je kao starte i na terenu je bio do 66. minuta. Samo što se preselio na klupu – još jedna lopta završila je u Ajaksovoj mreži. Marten Martens je umesto srpskog veziste u igru poslao Majkela Lada i – ubo je džekpot.

Šveđanin je probio, stvorio sebi prostor da zavrne u srce šesnaesterca, a Ruben van Bomel bio je sam kao duh. Ponovo je mogao da bira kako i gde će da nacilja. Do sada u sezoni dva gola u Erediviziji, samo danas – još dva! Neće ga tako lako zaboraviti pristalice amsterdamskog kluba.

EREDIVIZIJA – 23. KOLO

Petak

Utreht – Herakles 1:0 (0:0)

/Jensen 79/

Subota

RKC - Fortuna Sitard 0:1 (0:0)

/Serhujs 89/

Zvole - PSV Ajndhoven 1:7 (1:2)

/Rajnders 45 - Bakajoko 29, 61, De Jong 32, 51, 71, Lam ag 73, Pepi 86/

NEC - Sparta 2:0 (2:0)

/Proper 32, Verdonk 36/

Nedelja

Ekscelzior - Vitese 1:2 (0:0)

/Dujvestajn 46 - Aronson 53, Isimat-Mirin 86/

Almere - Fajenord 0:2 (0:0)

/Minte 72, 92/

Tvente - Go Ahed Igls 3:0 (2:0)

/Stajn 12, 36, Brenet 60/

AZ Alkmar - Ajaks 2:0 (1:0)

/Van Bomel 7, 67/

20.00: (4,60) Volendam (3,60) Herenven (1,80)

***kvote su podložne promenama




tagovi

EredivizijaAZ AlkmarAjaksRuben van Bomel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara