Gustav Isaksen (©Reuters)
Gustav Isaksen (©Reuters)

Novi danski kapitalac: Lacio platio Isaksena 16.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 01:06

Doskorašnji igrač Midtjilanda nova akvizicija rimskih nebesko-plavih

Danska liga je sve privlačnija za klubove iz Lige petice. Kada tim koji prošle sezone u domaćem prvenstvu nije uspeo da izbori ni plasman u plej-of proda fudbalera za 16.000.000 evra, onda je to sjajan posao.

Lacio je Midtjilandu platio toliko za mladog reprezentativca Danske Gustava Isaksena. Ovo krilo ima 22 godine, prošlo je sve mlađe kategorije skandinavske selekcije, a moglo bi uskoro da debituje i za najbolju reprezentaciju. Za četiri godine u timu iz Herninga, koji je u padu poslednjih sezona, Danac je odgirao 139 utakmica i postigao 33 golova i upisao 18 asistencija.

Izabrane vesti

Isaksena čeka petogodišnji ugovor sa timom iz prestonice Italije i godišnja plata od 1.200.000 evra neto.

On je sa samo 18 godina debitovao za prvi tim Midtjilanda. Imao je ugovor do juna naredne godine. Rimljani su bili najbrži i najkonkretniji i potpisali ovog igrača koji je u nedelju uveče doputovao u Rim, a uskoro se očekujiu lekarski pregledi i zvanično potpisivanje ugovora sa timom koji će naredne sezone da igra Ligu šampiona. Njega je na aerodromu dočekalo oko 200 navijača nebesko-plavih i požela mu dobrodošlicu.

Rimljani su ostali og leta bez Sergej Milinkovića Savića koji je za 40.000.0000 evra pojačao saudijski Al Hilal. Najveća akvizicija za četu Mauriija Sarija zasad je Argentinac Tatu Kasteljanos iz Njujork Sitija, plaćen 15.000.000 evra. Prošlu sezonu napadač je proveo na pozajmici u Đironi.

OVDE pogledajte sve što se dešavalo u nedelju, 6. avgusta, na uzavreloj transfer pijaci.


tagovi

LacioGustav IsaksenItalijaLetnji prelazni rok 2023Serija AMidtjiland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara