Dragan Bojat, © FK Partizan
Dragan Bojat, © FK Partizan

Novi desni bek Partizana: Pobeđivao sam Inter i Romu, hoću i Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.20. | 12:51

Dragan Bojat ima lepu šansu da se nametne Miloševiću

Jedna od ideja je angažman Nikole Boranijaševića iz Lozane. Mada, pošto se prvenstvo Druge lige Švajcarske završava tek 31. jula, jasno je da potencijalni novajlija ne bi mogao da dođe do početka nove sezone Superlige (1. avgusta). U međuvremenu je Luki Cucinu produžena pozajmica Inđiji, najavljeno je da će u istom aranžmanu Periša Pešukić nastaviti da nosi dres podgoričke Budućnosti, zbog čega Partizan kao i lane ostaje samo na jednom pravom desnom beku.

Nije Nemanja Miletić imao konkurenciju i postoji konsenzus u Humskoj da je crno-belima potrebna sveža krv na tom delu terena. Po više osnova: kako bi A reprezentativac Srbije dobio nekog ko bi mu disao za vrat, da bi mogao da se koristi na omiljenoj mu poziciji štopera, ali i da sam klub računa na fudbalera kome je mesto desnog beka prirodno, jer je Miletićeva prinuda alternativa, Aleksandar Lutovac, ipak fudbaler ofanzivnijih karakteristika.

Izabrane vesti

Otuda je razumljiva odluka Sava Miloševića da na početku priprema za novu sezonu šansu ukaže Draganu Bojatu („klasa 2003“), odlikašu omladinske škole, koji je zajedno sa Nemanjom Jovićem, Nikolom Čolićem, Savom Arambašićem i Urošem Kneževićem dobio šansu da pokaže šta zna u letnjim danima.

Prvi put sam dobio poziv da se priključim Partizanu 2012. na turniru u Beogradu, posle čega sam u omladinskoj školi prošao sve kategorije. Prekomanda u prvi tim mi je želja od malena, to mi se sad ostvarilo. Presrećan sam, nadam se da ću opravdati poverenje“, zbori momak iz Zrenjanina.

Za minulih osam godina prošao je sve selekcije, pa biranim rečima govori o učiteljima.

„Trenirali su me Zoran Kraljević, Dragan Kecman i Nikola Filipović, a donedavno u omladincima Nenad Brnović i Srđan Golović. Najveci uticaj na mene je imao Zoran Kraljević, pomogao mi je da se snađem prilikom dolaska, od njega sam dosta naučio kako o fudbalu, tako i o životu“.

Poseduje i internacionalno iskustvo:

„Bili smo na dosta turnira u Italiji, njih bih izdvojio jer su bili neizvesni. Najbolje smo se pokazali u Rimu, pobeđivali smo Bolonju, Romu, Inter...“

Bojat je fudbaler ofanzivnih karakteristika, voli da ide napred, a takvog beka Partizanova publika dugko čeka.

U Partizanu mi je uzor Nemanja Miletić. Inače, najviše volim da gledam Danija Alvesa i Marsela. Želja mi je da debitujem u dresu Partizana i osvojim trofej. Voleo bih i da zaigram na večitom derbiju pred našim navijačima, naravno i gol da postignem, to mi je najveći san“, rekao je Dragan Bojat, koji je u kadetskoj konkurenciji postigao vrlo efekatan gol protiv Crvene zvezde.

Pogledajte kako je to izgledalo...



tagovi

Dragan BojatFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara