Novi detalji oko Bruna Fernandesa: Sporting čeka pojačanja iz Junajteda, ali koketira i s Totenhemom

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.01.20. | 14:59

Čini se da će ovo biti saga koja će se rešavati poslednjeg dana zimskog prelaznog roka

Bivši štoper engleske reprezentacije i Mančester junajteda Rio Ferdinand nakratko je zapalio britansku javnost kada je na društvenim mrežama ostavio poruku sadržaja “Brunoooo“, ali je ubrzo ugasio požar uz objašnjenje da zna isto koliko i javnost i da nestrpljivo čeka Fernandesov dolazak na Old Traford.

Kako je sinoć izgledalo da je transfer blizu realizacije, tako je danas situacija nešto komplikovanija. S više strana stižu potvrde da je Mančester junajted i dalje najbliži potpisu, o čemu pišu beIN Sport i A Bola, ali sada se u celu priču opet uključio Totenhem. Navodno, posle jučerašnjih razgovora na Old Trafordu, sportski direktor i predsednik Sportinga Ugo Vijana i Frederiko Varandas zaputili su se u London gde će danas imati razgovore s čelnicima Totenhema. Uprkos nedavnoj izjavi Žozea Murinja da Totenhem nema novca da na zimu dovede kapitena Sportinga, Vijana i Varandas žele još jednom da opipaju puls Pevcima i vide da li možda žele da plate više novca na leto od onoga što trenutno nudi Mančester junajted.

Izabrane vesti

A, šta to nudi Mančester junajted? Iako je Fernandesova otkupna klauzula 100.000.000 evra, dva kluba bi se našla na ceni od 70.000.000 evra, s tim što bi Junajted put Lisabona poslao jednog, možda i više igrača. Jedan od njih je Markos Roho, koji je u Junajted stigao upravo iz Sportinga za 20.000.000 evra u avgustu 2014. godine, ali je poslednjih sezona u drugom planu, što zbog čestih povreda, što zbog loše forme.

Druga opcija za Sporting mogao bi da bude golman Žoel Pereira, koji trenutno nastupa u škotskom Hartsu na pozajmici. Portugalac sa švajcarskim pasošem je izdanak Ksamaksa, ali je sa 15 godina prešao u podmladak Mančester junajteda gde nikada nije dobio pravu šanbsu. U Portugaliji je već nastupao za Belenenses i Vitoriju Setubal na pozajmicama i ima 23 godine.

Kao poslednja mogućnost pominje se 19-godišnji ofanzivni vezista Anhel Gomes. Iako je prošao sve kategorije Engleske, zbog svojih korena iz Angole i Portugalije može da predstavlja sve tri zemlje u seniorskoj kategoriji. Član je Mančester junajteda od malih nogu, a za Đavole je odigrao devet utakmica u svim takmičenjima. Ove sezone konkretno tri u Ligi Evrope i po jednu u Premijer ligi i Liga kupu.

Međutim, o tome će se tek odlučivati naknadno, dok Sporting prvo odluči s kim želi da uđe u završne pregovore. Old Traford je i dalje najbliža destinacija za Bruna Fernandesa. Ali tako je bilo i letos, kada su se takođe za potpis borili Totenhem i Junajted, pa je Bruno na kraju ipak ostao u Lisabonu i čak produžio ugovor. 

Čekamo...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara