Dušan Vlahović (Foto: Reuters)
Dušan Vlahović (Foto: Reuters)

Novi detalji: Vlahovićev menadžer tražio 10 odsto od prodaje

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.10.21. | 23:20

Uslov na koji u Fjorentini nisu nikako hteli da pristanu

Na višemesečnu sagu oko potpisivanja novog ugovora sa Dušanom Vlahovićem Fjorentina je stavila tačku saopštenjem. Na žalost svih u Firenci, sagu sa negativnim ishodom, jer je prema rečima predsednika kluba Roka Komisa srpski napadač odbio petogodišnji ugovor vredan 40.000.000 evra. Međutim, prema saznanjima toskanskog ogranka televizije RAI, plata nijednog trenutka nije bila kamen spoticanja u pregovorima.

Naime, kako prenosi pomenuti medij, razlog zbog kojeg dve strane nisu pronašle zajednički jezik je taj što Vlahovićev agent imao specifične zahteve pri sklapanju novog ugovora.

Izabrane vesti

Konkretno, predstavnik srpskog napadača želeo je da učestvuje u pregovorima o budućoj prodaji prema dogovorenoj otkupnoj klauzuli od 75.000.000 evra, od koje bi napadaču Fjorentine i njegovom agentu pripalo i 10 odsto, što je u ovom slučaju 7.500.000 evra.

Isti izvor navodi da će Fiola, ukoliko odluči da proda Vlahovića u januaru, za njegovu slobodu tražiti 75.000.000 evra. Podsetimo, klub iz Firence je prema pisanju pojedinih italijanskih medija, letos imao identične ili makar približno visoke ponude, ali je nadajući se da će produžiti saradnju sa 21-godišnjakom verovala da bi mogla da dobije i više.

Sada kad ostali klubovi znaju kako stvari trenutno stoje, da Vlahoviću ugovor ističe za nešto više od godinu i po dana, moći će da tvrde pazar i čekaju popust.


tagovi

Dušan VlahovićFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara