Lisandro Lopez je doneo samo bod Boki (@AFP)
Lisandro Lopez je doneo samo bod Boki (@AFP)

Novi kiks: Boki ne prija sablasno prazna Bombonjera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.03.21. | 03:34

Drugi put ove godine u Liga kupu Argentine slavni klub samo do boda na svom stadionu. Ovaj put je odoleo novi član elite, Sarmijento Hunin – 1:1

Svi znamo za huk vatrenih navijača na Bombonjeri, ali toga nema već skoro godinu dana. Nema gledalaca zbog virusa korona, a slavni klub nije isti kada ga ne nosi vatrena podrška na kultnom stadionu. Boka Juniors je ostala neporažena i posle trećeg kola Liga kupa Argentine, ali je drugi put ove godine na svom terenu odgrala samo nerešeno. Posle Himnasije La Plate (2:2), odoleo je i Sarmijento Hunin – 1:1 (0:0).

Novi član elite hrabro se isprsio pred četom Migela Anhela Rusa. Kod domaćina i dalje nije bilo u timu Karlosa Teveza. Popularnom Apaču je pre sedam dana preminuo otac, pa se još nije pridružio saigračima. Nije bilo u timu ni povređenih Abile i Fernandeza, kao i pojačanja iz Mančester Junajteda Markosa Roha, ali to nije opravdanje za tim sa Bombonjere. Od osvajača premijernog trofeja u ovom takmičenju se očekivalo više u 2021. godini.

Izabrane vesti

Imali su domaćini mnogo veći posed lopte, ali su gosti opasno pretili iz kontri i mogli su do celog plena na Bombonjeri. Sarmijento je poveo u 65. minutu. Gabrijel Alanis je sve sam uradio, "promešao" dvojicu odbrambenih igrača Boke i sa dvadesetak metara „,kiflom“ matirao golmana domaćeg tima Estebana Andradu. Mirisalo je tada na veliko izenenađenje, ali samo četiri minuta kasnije iskusni Lisandro Lopez je doneo bod svom timu. Paker je bio Kolumbijac Edvin Kardona koji je odlično centrirao, a rezervista je glavom zatrresao mrežu gostiju iz Henina.

Lopez je u 24. minutu zamenio povređenog vezistu Karlosa Izgjuerdoza. On se sam povredio, nezgodno je stao, pa je strelac dva gola u prva dva kola Liga kupa morao van terena. Kardona je i u trećem meču nove sezone upisao asistenciju i potvrdio da je najbolji igrač tima iz Buenos Ajresa. Na premijeri nove sezone, kolumbijski vezista postigao je izjednačujući gol iz slobodnog udarca protiv Himansija La Plate.

Meč na Bombonjri pratio je i legendarni Huan Ramon Rikelme, nekada veliki as tima sa Bomonjere.

Bokin veliki rival, River Plejt, pobedio je na gostovanju Platense sa 1:0 golom Matijasa Suareza, dok su Estudijantes i Rasing u La Plati odigrali meč bez golova.

LIGA KUP ARGENTINE, 3. KOLO

Petak

Defensa i Hustisija - Patronato 1:0 (0:0)

/Romero 75/

Aldosivi - Arsenal Sarandi 3:0 (0:0)

/Inigez 47, Andrada 88, 90+2/

Subota

Argentinos Juniors - Velez Sarsfild 0:2 (0:0)

/Hanson 53, Almada 84/

Banfild – Kolon u toku

Taljeres – Njuels Old Bojs u toku

Independijente - Himnasija La Plata 1:0 (0:0)

/Romero 66/

Nedelja

San Lorenco - Sentral Kordoba 0:4 (0:1)

/Bej 12, Himenez 49, Latansio 52, Salomon 90+2/

Platense - River Plejt 0:1 (0:1)

/Suarez 8/

Estudijantes - Rasing 0:0

Ponedeljak

Boka Juniors - Sarmijento 1:1 (0:0)

/Lopez 69 - Alanis 65/

23.15: (3,20) Union Santa Fe (3,20) Lanus (2,20)

Utorak

01.30: (2,50) Atletiko Tukuman (3,10) Hurakan (2,80)

01.30: (2.50) Rosario (3,15) Godoj Kruz (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SarmijentoBoka juniorsLiga kup ArgentineEdvin Kardona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara