Foto: AFP
Foto: AFP

Novi maler za Barselonu, Pike van terena šest do osam nedelja (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.11.20. | 00:39

Tako kažu prve prognoze

Maler za malerom tera Barselonu. U prošlom kolu supertalentovani Ansu Fati pretrpeo je povredu zbog koje je morao na operaciju meniskusa, a večeras je Barsa ostala bez jednog od najiskusnijih, Đerara Pikea. Ne samo da su Katalonci poraženi na Vandi Metropolitano, već su od 60. minuta počeli da ih obuzimaju najgori strahovi da je sezona možda završena za 33-godišnjeg štopera.

Iako je jasno da nije bilo nikakve namere, Anhel Korea je izgubio ravnotežu i u padu priklještio koleno reprezentativcu Španije, koji je u ogromnim bolovima i suzama iznet sa terena. Prve prognoze, o kojima pišu i AS i Mundo Deportivo, su ipak takvog karaktera da Barselona sa njima može da živi – jer kako sada stvari stoje Pike će izostati šest do osam nedelja zbog istegnuća ligamenata desnog kolena. Iz kluba je došla potvrda na nije u pitanju kidanje ligamenata, što bi automatski značilo kraj sezone.

Izabrane vesti

Umesto povređenog Pikea ušao je Seržinjo Dest, a Frenki de Jong se spustio na poziciju štopera i do kraja utakmice činio tandem sa Klemonom Lengleom. Ronald Kuman je morao da improvizuje jer pereostala dva štopera Samjuel Umtiti, odnosno Ronald Araužo nisu bili u konkurenciji za tim jer se i oni oporavljaju od povreda. Pikeov peh samo je produbio probleme na centralnim pozicijama u odbrani.

 



tagovi

Đerar Pike

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara