Ibrahimović (©Reuters)
Ibrahimović (©Reuters)

Novi Milan i silni Ibra, Mihina Bolonja prespavala 80 minuta na San Siru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.09.20. | 22:36

Rosoneri slavili sa 2:0 golovima fantastičnog Šveđanina - 2:0

Neće Milan ni ove sezone unositi strah u kosti rivalima svojom pojavom, ali bi mogao da bude ozbiljan kandidat za plasman u Ligu šampina, što je uostalom i cilj na San Siru ove sezone. Ekipa Stefana Piolija na pravi način je otvorila sezonu u Seriji A pošto je na svom terenu preslišala Bolonju i stigla do zasluženih bodova - 2:0 (1:0).

Igrač odluke je bio dvostruki strelac Zlatan Ibrahimović, koji ne dozvoljava godinama da imaju ikakav uticaj na njegovu igru. Odlično je reagovao u 35. minutu na centaršut Tea Ernandeza, a potom je u 50. bio hladnokrvan prilikom izvođenja najstrože kazne. Sa druge strane, sastav Siniše Mihajlovića sve do finišpa nije imao snage da se suprotstavi kvalitetnijem protivniku. Najbolje šanse da vrate goste u igru propustili su Jerdi Skauten i Federiko Santander, ai je mreža Đanluiđija Donarume ostala nedaknuta.

Izabrane vesti

Rosonerima su pravovremeni golovi Zlatana Ibrahimovića omoućili da održe mirnoću i sigurnost u igri. Vezni red sa Benaserom, Kesijem i Čalhanogluom obezbedio je da lopta bude dugo u posedu domaćina, ali i potpuno van domašaja igrača Bolonje, pa su gosti dugo bili potpuno bezopasni po Donarumin gol. U 77. minutu priliku da debituje u voljenom dresu dobio je Sandro Tonali, koji je zamenio dominantnog Kesija u manevru. Pioli je promenio dosta igrača u poslednjih 20 minuta i odmorio nisioce igre što je otvorilo mogućnost ambicioznim gostima da zaprete, ali nisu imali sreće da dođu do gola koji bi vratio neizvesnost utakmici.

Ibrahimović je još jednom pokazao da je maksimalno spreman, što se na najbolji način videlo nebeskim skokom kod prvog gola kada je pod sobom porušio čuvare. U situaciji kod dosuđenog penala za domaće najvažniji deo posla odradio je Ismail Benaser koji je lukavo ukrao loptu gostujućim igračima, a onda iznudio faul Orsoliniju pri samom ulasku u kazneni prostor. Tada je već bilo jasno da će se Bolonja teško vratiti u meč.

Ipak, pad u igri u samoj završnici meča morao bi da zabrine Piolija. Iskusni trener se možda i prerano opustio što je Bolonja mogla da kazni. Pioli je sigurno želeo da isproba što više igrača u ovom trenutku, pa su se na terenu pored Tonalija našli i Dijaz, Duarte i Krunić. Ali to je očigledno uticalo da Milan izgubi kontrolu nad utakmicom i dozvoli sebi da ga protivnik potisne ispred njegovog šesnaesterca.

U svakom slučaju Rosoneri su odlično krenuli, a u narednom kolu ih čeka gostovanje Krotoneu. Ukoliko i tu budu osvojena tri očekivana boda Piolijev tim bi uhvatio ozbiljan zamah pred nastavak sezone. Bolonja će šansu za popravni imati naredne nedelje kada će na svom terenu dočekati Parmu.

SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Fjorentina – Torino 1:0 (0:0)

/Kastrovili 78/

Verona - Roma 0:0

Nedelja

Parma - Napoli 0:2 (0:0)

/Mertens 63, Insinje 77/

Đenova - Krotone 4:1 (3:1)

/Desto 6, Pandev 9, Zaoakosta 34, Pjaca 75 - Rivijer 34/

Sasuolo - Kaljari 1:1 (0.0)

/Burabija 87 - Simeone 77)

Juventus - Sampdorija 3:0 (1:0)

/Kuluševski 13, Bonući 78, Ronaldo 88/

Ponedeljak

Milan - Bolonja 2:0 (1:0)

/Ibrahimović 35, 50pen/


Odloženo za 30. septembar

18.00 Benevento - Inter

18.00 Udineze - Specija

20.45 Lacio - Atalanta



tagovi

Zlatan IbrahimovićSiniša Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara