Slobodan Tedić (©MN Press)
Slobodan Tedić (©MN Press)

Novi neuspeh Orlića: Živkovićevi puleni se ispromašivali, Tedić tragičar

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.09.21. | 17:50

Remi bez golova u Ohridu značajno umanjio šansu za plasman na Evropsko prvenstvo

Posle tri uzastopna učešća na Evropskim prvenstvima za igrače do 21 godine, Srbija se nije kvalifikovala na poslednji turnir, održan ove godine, a veliko je pitanje hoće li se naći na narednom takmičenju najboljih mladih reprezentacija Evrope, koje se 2023. održava u Rumuniji i Gruziji.

Iako su odigrali tek drugi meč kvalifikacija, šansu su im svedene na teoretske.

Izabrane vesti

Poraz od Ukrajine kod kuće (0:1) upalio je alarm, ali nije usledila željena reakcija već remi bez golova sa Makedonijom. Tako Orlići nisu uspeli da iskoriste kiks prvog favorita grupe, Francuske, koja je remizirala na Farskim Ostrvima, i vrate se u borbu za prvu poziciju.

Ispromašivali su se naši fudbaleri u Ohridu, pre svih Slobodan Tedić, kom i penal nije bio dovoljan da se upiše u strelce, dok je junak domaće selekcije bio je golman Bregalnice iz Štipa, David Denkovski. Posebno se istakao u 34. minutu, kada je odbranio penal bivšem napadaču Čukaričkog, sada Mančester sitija na pozajmici u Cvoleu, a potom i šut Ivana Milosavljevića iz odbitka. Upravo je krilo Voždovca iznudio faul za najstrožu kaznu, nateravši pravovremenim ubacivanjem Aleksandra Gjurkovskog da ga obori pred golom domaće selekcije.

Bila je to samo jedna u moru neiskorišćenih prilika Orlića. Dvaput je i okvir gola sačuvao Makedonce, prvo na šut Tedića iz zicer pozicije u 17. minutu, zatim i kod pokušaja Željka Gavrića u 55. Na drugoj strani, Miloš Gordić je u finišu sa dve sjajne intervencije sačuvao ekipu Zvonka Živkovića novog poraza, kojim bi put na EURO i definitivno mogao da padne u zaborav. Podsećamo, tamo će se naći devet pobednika grupa i pet najboljih drugoplasiranih ekipa.

Srbija u oktobru prvo gostuje u Jermeniji (7.10), a potom dočekuje Francusku (12.10). Jasno je da su pobede imperativ, ali i da je to teško ostvariv cilj.

Očigledno da promena selektora i iznenađujuće postavljanje Živkovića umesto Ilije Stolice nije leglo igračima. Bila je ovo još jedna neubedljiva partija naše mlade reprezentacije i pored solidnog broja šansi koje su stvorene. Jeste Denkovski sjajno branio, ali pomogli su mu i reprezentativci Srbije s nekoliko promašaja. Pomenuti Tedić tokom prvog poluvremena, zatim i Nemanja Jović u 68. minutu, kada je bio usamljen na 11 metara od gola posle dodavanja Gavrića, ali nije uspeo da zahvati loptu.

Previše je bilo neiskorišćenih prilika za pobedu protiv ekipe kojoj je Francuska u prvom meču dala tri gola (3:0), a vrlo verovatno i za plasman na Evropsko prvenstvo... Štaviše, gledajući iz ugla domaće selekcije, imaju Makedonci za čim da žale. I oni su imali stativu, u 26. minutu posle lukavog šuta kapitena Filipa Antovskog iz slobodnjaka, ispod živog zida, a onda u finišu priliku Čolakovskog koju je blokirao Čestić, pa šansu Fazlagića u nadoknadi kada je Gordić sačuvao remi.

KVALIFIKACIJE MLADIH ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

GRUPA H

Ponedeljak

Farska Ostrva – Francuska 1:1 (0:1)

/Lokin 55 – Guri 8/

Utorak

Makedonija - Srbija 0:0

18.00: (1,12) Ukrajina (8,00) Jermenija (16,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Zvonko ŽivkovićSlobodan Tedić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara