Printscreen
Printscreen

Novi obrt u ludom Čempionšipu: Lester jedva preživeo golmanovo pomračenje, FA kup heroji srušili Lids

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 18:02

Danski čuvar mreže uradio što i Ivo Grbić pre dve večeri, Zvezdino nesuđeno pojačanje Late Lat nastavio da rešeta

Spektakularan finiš sezone u Čempionšipu! Retke su sezone kada je drugi rang engleskog fudbala lišen neizvesnosti i dobre zabave, a tekuća ne da neće biti izuzetak, već jedna od najinteresantnijih u poslednjim godinama. Pet kola pre kraja ne može se ni na slutiti ko će u trouglu Lester-Ipsvič-Lids izboriti direktnu promociju u Premijer ligu, a ko će to pokušati da uradi kroz vraški težak plej-of. Subotnje popodne najpre nam je donelo posrnuće Ipsviča i poraz na gostovanju Noriču, a u istom stilu nastavio je i Lids.

Tim sa Eland Rouda poražen je na gostovanju polufinalisti FA kupa Koventriju 2:1 i tako propustio šansu da iskoristi kiks Ipsviča. Malo je falilo da se isto dogodi i Lesteru zbog golmana Madsa Hermansena. Danac je u u poslednjim trenucima prvog poluvremena napucao Stensfilda iz Birmingema ispred gola i poklonio timu sa Sent Endrjuza izjednačenje. U ulozi spasioca pojavio se Stefi Mavididi i dao gol za pobedu u 88. minutu. Lester sada ima 88 bodova, Ipsvič 87, a Lids 86. Dan u drugom rangu obeležio je i Emanuel Late Lat. Zvezdino nesuđeno pojačanje dao je dva gola u pobedi Midlzbroa nad Svonsijem (2:0) i tako stigao do brojke od 10 pogodaka u Čempionšipu, a više od polovine dao je od početka marta.

Izabrane vesti

Veoma lošim igrama tokom februara i marta, prokockao je Lester obilatu prednost i dvocifreni bodovni višak u odnosu na ekipu koja je je u tom trenutku zauzimala treću poziciju na tabeli. Šampion Engleske iz 2016. konačno je u prošloj rundi priredio partiju dostojnu tima čiji je cilj povratak u Premijer ligu, a u pobedi protiv Noriča istakao se Kirnan Duzberi Hol - golom i asistencijom. Da je uz Džejmija Vardija najproduktivniji igrač Lisica u tekućoj sezoni, potvrdio je i u prvom poluvremenu duela na King Pauer stadionu.

Nisu defanzivci Birmingema na vreme otklonili opasnost pred sopstvenim golom, a to je iskoristio Stefi Mavididi. Još jedan od heroja trijumfa protiv Kanarinaca sa Kerou Rouda, odložio je loptu za dete kluba, a Duzberi Hol je sa 12 metara savladao 38-godišnjeg veterana Džona Radija. Bio je ovo 12. pogodak u sezoni, za vezistu koji je je član Lestera još od osme godine. Ne čudi nimalo što je Duzberi Hol najskuplji igrač Lestera prema Transfermarktu (procenjena vrednost 30.000.000 evra), uzimajući u obzir da je direktno učestvovao u čak 25 golova u Čempionšipu (pored 12 golova ima i 13 asistencija).

Golmanskim pomračenjima širom Engleske nema kraja! U četvrtak uveče hrvatski golman iz Šefild Junajteda Ivo Grbić napucao je Darvina Nunjesa ispred sopstvenog gola i tako poklonio vođstvo Liverpulu. Preslikana sitaucija viđena je u duelu Lestera i Birmingema. Bivši golman Brendbija doneo je neshvatljivu odluku da ispuca lopta baš u pravcu protivničkog napadača Džeja Stensfilda, uprkos činjenici da je bio udaljen tek nekoliko desetina centimetara od mladog igrača pozajmljenog od Fulama.

Malo je falilo da Lester ponovo skrene s puta i kiksne, a onda se pojavio Stefi Mavididi i nastavio da opravdava svaki cent od uloženih 7.500.000 evra, koliko je plaćeno Monpeljeu prošlog leta. Sam se našao na daljoj stativi, Englez poreklom iz Demokratske Republike Kongo, stuštio se ispred gologlavog Džona Radija, iskoristio centaršut Turčina Junusa Akguna i pogodio za potpunu ludnicu na King Pauer stadionu.

ČEMPIONŠIP – 41. KOLO

Petak

Roteram - Plimut 0:1 (0:1)

/Bumba 33/

Subota

Norič - Ipsvič 1:0 (1:0)

/Nunjez 39/

Blekburn - Sautempton 0:0

Kardif - Hal 1:3

/Grant 57 - Karvaljo 32,44, Filodžen 59/

Koventri - Lids 2:1

/Sims 9, Rajt 49 - Piroe 76/

Hadersfild - Milvol 1:0

/Hili 90+4/

Lester - Birmingem 2:1

/Duzberi Hol 28, Mavididi 88 - Stensfild 45/

Midlzbro - Svonsi 2:0

/Late Lat 45+1, 79/

Kvins Park Rendžers - Šefild Venzdej 0:2

/Gasama 59, Musaba 90+6/

Stouk - Vest Bromvič 2:2

/Manhof 68, Vidigal 78 - Džonston 24, Valas 57/

Sanderlend - Bristol Siti 0:0

Votford - Preston 0:0

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KoventriBirmingemLids JunajtedLester SitiStefi Mavididi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara