Komentari na vest

Novi obrt: UEFA pozajmljuje 6.000.000.000 evra da zaustavi Superligu

b

bojank91

pre oko 3 godine

Dakle ipak je sve u parama. Uefi i Fifi je ipak do novca samo stalo dok prodaju pricu kako se narusava tradicija ove divne igre. Isto vazi i za ekipe koje su dale zeleno svetlo za SL i one koje ce to uskoro uraditi
I

Inzaghi

pre oko 3 godine

UEFA je izgubila svaki kredibilitet ulaskom Kosova* u njenu organizaciju. Sad spašavaju svoje džepove od drugih lopova i mafijaša.
Y

YHRS

pre oko 3 godine

Како су се сви дигли на ову неправду...и јако се боре...ваљда сад разумеју како је нама кад вековима трпимо неправду....само у новијој историји...РСК,1999,Космет ...итд...
Z

Zbaj

pre oko 3 godine

Razumljivo mi je da se sve sada vrti oko para, ali brate, uvodis neki FFP, kojeg postuju samo Arsenal, Inter i Roma, a ostalim klubovi (PSG, City) nikom nista. Nista konkretno nisu uradili nazad ko zna koliko, osim sto su stavili da je prvak drzave uvijek u prvom sesiru LS, sto je tek posebna glupost pa sada ima kriminalno losih grupa, jer je Zenit npr prvi sesir. I sada kada je djavo odnio salu, ajde da konacno promijenimo neke stvari u LS. I mogu navijaci da pricaju sta god hoce, ali nema logike da Dinamo udje u LS i za grupnu fazu dobije iste pare koje dobije Barselona. Mislim u redu je, prvi ja volim da vidim takve ekipe, a i neko nepisano pravilo je da takve ekipe otkinu koji bod favoritima i to je ta draz fudbala, ali sa finansijske strane neka timovi dobijaju po zaslugama. Nisam za Super ligu, ali UEFA mora neka stvari da promijeni na bolje, prije svega sa aspekta finansija, a format kao format je odlican, osim sto je kao sto gore napisah cista glupost da osvajaci liga budu u prvom sesiru.
F

FM

pre oko 3 godine

I tako u krug. Brzo su resili ovo, mislio sam da ce bar nekoliko dana odugovlaciti :) UEFA je veca mafija od svih tih 12 klubova zajedno. Koja ironija, pre samo godinu dana su odlucili da zazmure za mizernih 30 miliona kazne Mancester Sitiju, presli preko pravila koje su sami postavili. Kad bi njima neko nudio milijarde, trcali bi kao dete za napolitankom.
c

crni80

pre oko 3 godine

sram ih bilo svakako. osim sto su vise zlocinacka nego sportska organizacija, potrebno je bilo da se desi ovako nesto da bi pozajmljivali i ulagali u projekat. finansijski fer plej je unazadio i male i velike klubove, a sama uefa je kroz prste gledala i psz-u i sitiju, ucestvujuci tako u oragnizovanom pranju novca. ima tu jos bizarnih detalja ali se o njima skoro pa nista ne zna. jedino sto je istina, a vezano je za uefinu reformu lige sampiona je da se smanjuje broj kvalifikanata (4), dok nova superliga predvidja 5 mjesta, dakle, za jedno vise. korupcija je pojela i fifu i uefu, klubovi moraju da se organizuju i stite sami sebe, a superliga je jedan od nacina. sprema se ovo 3 godina unazad, ali je pandemija ubrzala proces. kukalo se i plakalo ovoliko i kad je kup sampiona dozivljavao reformu, problem je samo sto fudbal sad prate mladje generacije pa ne znaju, ali moraju shvatit da se istorija uvijek ponavlja. ovo je samo jedan proces koji ce biti prihvacen od strane navijaca kroz godinu ili dvije, samo strpljenja i nepricanja napamet.
S

Stefnik

pre oko 3 godine

Ova liga nikako nemoze biti isti kao kad se napravila LS. Ovde ce krem da pokupi 12-15 klubova. U LS sansu imaju i manji klubovi, manji po bogatstvu ali mnogo veci po trofejima(Ajaks,Porto,BenfikaNapoli,Sahtjor CSKA,Sevilja,Valensija.... zasto da ne Zvezda)za razliku od Sitija, Totenhema, Atletika, o Arsenalu da ni ne govorim.
N

No Pirlo No Party

pre oko 3 godine

Bravo, isto to i ja mislim i pricam !!!!!!!!
c

crni80

pre oko 3 godine

@stefnik eto, baratas i ti dezinformacijama. bitno je da se svi bunite, a niko da zagrebe i procita o cemu se radi. ovdje nece ucestvovati samo 12 ili 15 klubova vec 20. kao sto napisah iznad, bice jedno mjesto vise za kvalifikanta, a nagrade zagarantovane toliko da sami osvajac i nece zaraditi mnogostruko vise od samih ucesnika. dakle, ko god uspije da izbori superligu zaradice vise nego da osvoji do sad poznatu ligu sampiona. i na kraju, sav novac od prihoda dijelice svi ucesnici, ali isto tako postoji ogranicenje o ulaganju tog novca. nece se moci zarada trositi na kupovinu fudbalera basnoslovnih brojeva. ovi sto prave ovu ligu nisu nepismeni ili nestrucni, znaju oni bolje sto je za dobrobit fudbala, mnogo bolje nego fifa i uefa, odnosno sep blater, misel platini, djani infantino i ostala korupcionaska bratija. znas li iz kog razloga nije pozvan psz da ucestvuje?
R

Realno87

pre oko 3 godine

@crni zato sto su gazde psz organizaciji svetskog, zauzimaju za sada takav stav. Čekajte im stav za 2 godine, bajern kao i uvek sto nemci rade mudro ćute, čekaju. A oni prvi ne treba da ko.enfarisu i da se bune jer su uništili nemačku ligu, oživljavaju se nad malim otimaju igrace. Njima ova situacija odgovara, al im ne odgovara dortmund sa zagarantovanim primanje od 350 milki
Ž

Žan Pol Gotje

pre oko 3 godine

Uefa i Perez će spaliti Đenku koliko ja vidim ostaće samo dugmići.