Petar Đuričković (©MN Press)
Petar Đuričković (©MN Press)

Novi Pazar nastavio da se pojačava iz Kolubare, potpisao Petar Đuričković

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.12.22. | 11:58

Prethodno je parafirao Miloš Filipović...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Pazarci su, očigledno, postavili dijagnozu da su od najvećeg prioriteta pojačanja u ofanzivnoj veznoj liniji, upotrebljiva centralno i po bokovima. Posle Miloša Filipovića, plavo-beli dres do kraja sezone zadužiće još jedan doskorašnji adut lazarevačke Kolubare sa internacionalnim iskustvom – Petar Đuričković.

Izabrane vesti

"Potpisali smo ugovor do leta, uz opciju da ga automatski produžimo na još godinu, ako ostvarimo zajednički cilj i domognemo se Evrope. To je profil kakav nam je nedostajao. Dolaskom Đuričkovića, kompletirali smo ofanzivni deo tima", kaže za Mozzart Sport generalni sektetar Pazaraca Fikret Međedović.

Đuričković (31) je jesenas na sedam utakmica postigao gol za Kolubaru, a nema sumnje da je fudbal karijere igrao sredinom prošle decenije, kada je iz niškog Radničkog prešao u Partizan.

Polivalentni vezista je omladinski staž odradio u Realu sa Nišave i Crvenoj zvezdi, da bi kasnije, osim već pomenutih klubova, nastupao i za kragujevački Radnički 1923, grčki Ksanti i Napredak iz Kruševca.

Za očekivati je da se narednih dana, možda i pre prozivke novog šefa struke Aleksandra Stankovića zakazane za 20. decembar, na Džaizkoin areni pojavi i neko novo lice zaduženo za defanzivne poslove, posebno posle izvesnog odlaska trećeg štopera Slavka Damjanović u indijski Džamšedpur.

Pre Damjanovića, obaje Jošanice i Raške napustio je Kur Gai Kur, krilo iz Južnog Sudana sa kvalitetom u ovom momentu nedovoljnim za Možart Bet Superligu.

Od dvojice igrača veznog reda čiji su ugovori istekli, već je overena nova saradnja sa Dankom Kikovićem, ali ne i sa Seadom Islamovićem. Posle najbolje polusezone u karijeri Islamović je zanimljiv nekolicini klubova iz regiona, a da bi ostao u superligašu iz rodnog grada potrebno je da se usaglase pogledi dve strane na finanansijsku stranu novog ugovora. Kako vreme odmiče, rastanak deluje kao sve realnija opcija.

U međuvremenu, Plavi su zaključili plan i program kontrolnih utakmica tokom dvonedeljnih priprema u Antaliju, počev od 12. januara. Prvi rival je mađarski Vašaš (14. januar), a potom će Stankovićevim momcima na crtu Kapaz iz Azerbejdžana (16. januar), poljski Stal Mjelec (18. januar), Rid iz Austrije (20. januar) i gruzijski Dinamo Batumi (26. januar).



tagovi

FK Novi PazarPetar Đuričković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara