Suma (Star sport)
Suma (Star sport)

Novi Pazar potvrdio: Sejduba Suma je naše najveće pojačanje! Sa njim idemo u Evropu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 15:32

Ugovor na godinu dana

Odjeknula je fudbalska bomba u Novom Pazaru. U ambiciozni klub stigao je - Sejduba Suma!

Nekadašnji organizator igre Partizana utanačio je uslove saradnje sa klubom iz grada na obalama Raške i Jošanice i postao najzvučnije pojačanje renoviranog sastava. Informacija je počela da kruži tokom subotnjeg jutra, a potvrđena je u popodnednim satima i to direktno iz usta čoveka koji vodi brigu o karijeri omalenog veziste iz Gvineje.

Izabrane vesti

”Istina je, Suma i Novi Pazar su dogovorili finansijske detalje saradnje. Ostale su još samo tehnikalije. Sledeće sedmice bi Sejduba trebalo da dođe u Novi Pazar i zaduži plavi dres”, precizirao je za Mozzart Sport Aleksandar Saša Bogdanović, agent 32-godišnjeg ofanzivca.

Nešto kasnije sam klub se posredstvom društvenih mreža oglasio i potvrdio da je doveo Sumu. Uz biografiju Afrikanca i njegov minuli rad stoji i poruka da će sa njim ekipa napasti visok plasman, potencijalno se domoći UEFA mape.

Angažovanjem Sume Novi Pazar ističe ambicije da ove sezone napravi još veći uspeh, a to je da osim plasmana u plej-of pokuša da se plasira u neko evropsko takmičenje, koje mu je prethodne sezone zamalo izmaklo”, stoji u zvaničnoj objavi kluba.

Iza posla koji će izazvati euforiju u pazarskoj javnosti stoji logika, pošto je Suma bio bez kluba mesecima i potrebna mu je sredina u kojoj bi se fudbalski rehabilitovao, a na predlog menadžera je i došlo do saradnje sa Pazarcima

Znam da je Novi Pazar veoma dobro organizovan klub, koji grabi naprad, na planu sportske infrastrukture i sportskih rezultata. Predložio sam Sumi da baš tu oživi karijeru posle epizode u Kivajtu, znajući da ga čekaju sjajjni uslovi. Kad sam mu tu opciju predočio, jedino me je pitao da li je ministar i dalje u klubu. Razumljivo, mislio je na Rasima Ljajića, s kojim sam ga upoznao tokom boravka u Srbiji. Kad sam mu predočio da Rasim nije formalno u klubu, ali da obezbeđuje sponzore i dalje pomaže Pazaru rekao je “da”. Jednostavno, Suma ceni trud i angažman Ljajića i zato je rešio da dođe”, napomenuo je agent Bogdanović.

Ugovor između Novog Pazara i Sejdube Sume je zaključen do kraja sezone koju ekipa Dragana Aničića otvara nedeljni susretom sa kragujevačkim Radničkim. U novoj sredini Gvinejca će dočekati zemljak Abdulaj Sise, povratnik iz Turske.

Jedan od razloga je i taj, ali onaj presudni tiče se Rasimove uloge i utiska da je Novi Pazar stabilan klub, gde je svakom igraču privilegija da igra pre 8.000 gledalaca, prosečno”, dodao je Bogdanović.

 


tagovi

Sejduba SumaFK Novi PazarNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara