Andrej Ilić i Strahinja Pavlović (© Star sport)
Andrej Ilić i Strahinja Pavlović (© Star sport)

Novi početak za Partizanovo dete iz “klase 2000”

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.07.20. | 14:48

Andrej Ilić sa “čistim” papirima napustio Kruševac

Došlo je vreme za novu etapu u karijeri Andreja Ilića. Posle mlađih kategorija Partizana i dve sezone superligaškog fudbala u Napretku, napadač iz „klase 2000“ u potrazi je za novom sredinom.

Rođeni Beograđani, sa lekcijama izučenim pod trenerskom komandom Milana Ristića i kasnije Žarka Lazetića, napustio je Kruševac u formi sporazumnog raskida saradnje i trenutno je slobodan igrač.

Izabrane vesti

Proveo sam dve lepe sezone pod Bagdalom, zahvalan Kruševljanima što su mi omogućili šansu da se predstavim u elitnom rangu, ali smo zajednički procenili da je vreme za rastanak. Ruka ruci, bez teških reči. Napretku želim sve najbolje u predstojećoj sezoni, a moj plan je da pronađem sredinu u kojoj ću dobiti više prostora da igram u kontinuitetu“, predstavio je ambicije Andrej Ilić.

U dresu Napretka odigrao je 31 utakmicu, postigao tri i namestio dva gola, posebno je ponosan na pogodak matičnom Partizanu u Humskoj. Kako kaže, bilo bi ih više da ga nisu „isekle“ povrede, triput je morao na kratke pauze tokom mandata u Lazarevom gradu.

Ilić pripada Partizanovoj generaciji rođenoj 2000, u mlađim kategorijama dosta je obećavao zajedno sa Svetozarom Markovćem, Jovanom Kokirom, Zlatanom Šehovićem, Arminom Đerlekom... Primera radi, u omladinskoj konkurenciji postigao je 12 golova za sezonu, što se u Humskoj tretira kao zadovoljavajući učinak.

Sa „čistim“ papirima Ilić merka ponude iz Superlige i inostranstva, u nadi da će izabrati klub u kome će opravdati potencijal ispoljen u mlađim kategorijama crno-belih. 


tagovi

Andrej Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara