Foto: AFP
Foto: AFP

Novi problem za Kumana pred Sevilju i Pari Sen Žermen: Povredio se Arauho

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 01:33

Taman što se ustalio u startnoj postavi, Urugvajac će morati na pauzu. Koliko dugu pokazaće sutrašnji testovic

Barselonu nikako da zaobiđu povrede ove sezone. Taman što je Ronald Kuman pronašao zamenu Đeraru Pikeu, moraće da smišlja novo rešenje, jer se u pobedi nad Betisom povredio Ronald Arauho, što je nakon utakmice potvrđeno saopštenjem na zvaničnom sajtu katalonskog kluba.

Koliko će Arauho biti odsutan više će se znati sutra, kada lekarski tim Barselone odradi neophodna ispitivanja. Jedino što je poznato je da se radi o iščašenju zgloba. Defanzivac Barselone je u osmom minutu prilikom jedne intervencije nezgodno stao na levu nogu, te je ubrzo morao da napusti igru. Štaviše, Benito Viljamarin je napustio šepajući.

Izabrane vesti

Otkako se krajem novembra povredio Pike, Arauho je u tandemu sa Klemonom Lengleom bio standardan u srcu Barselonine odbrane. Od meča sa Juventusom u Ligi šampiona propustio je samo jednu od poslednjih 16 utakmica, što je jasan pokazatelj da je kupio poverenje holandskog stručnjaka.

Za razliku od Arauha, Umtiti gotovo da nije u Kumanovim planovima, o čemu svedoči i odluka trenera Barselone da nakon povrede urugvajskog defanzivca u igru ne uvede Francuza (ušao tek u finišu), već na poziciju štopera spusti Frenkija de Jonga.

Međutim, Barselonu u narednih desetak dana očekuju vrlo bitne utakmice. Prva protiv Sevilje u polufinalu Kupa Kralja, potom sa Alavesom u prvenstvu, a zatim i sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona. A kako i dalje ne može da računa na Pikea i Serđija Roberta, Kuman će morati da odluči da li će sa Lengleom upariti Oskara Mingezu ili će pak još jednu šansu pružiti Umtitiju, jer ponovno povlačenje De Jonga, posebno protiv Sevilje i Pari Sen Žermena, značilo bi ogroman gubitak za vezni red Katalonaca.


tagovi

Ronald ArauhoBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara