Novi problem za Real: Varan razmišlja o odlasku

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.03.19. | 22:53

Potreban mu je novi izazov

Taman kada se povratkom Zinedina Zidana okrenuo novi list u Real Madridu i kada je ekipa opet posložena po konturama iz prethodnih sezona, Kraljevski klub se suočava sa novi problemom.

Rafael Varan razmišlja o odlasku.

Izabrane vesti

Francuski Lekip večeras kao ekskluzivu donosi informaciju o Varanovoj neodlučnosti kada je kelupska budućnost u pitanju. Pozivajući se na izvore bliske igraču, francuski dnevnik piše da je situacija oko Varanovog statusa komplikovanija nego što se mislilo. Povratak Zidana svakako povećava šanse Realu da zadrži francuskog štopera, ali na kraju će igrač biti taj koji će odlučiti.

Varan ima ugovor do 2022. godine u Madridu i Real u teoriji može na silu da ga zadrži. Međutim, nezadovoljan igrač ne bi nikome bio od koristi, a Varanova cena na tržištu je ogromna tako da bi Real u tom slučaju mogao i debelo da zaradi.

Varan je u Real došao kao 18-godišnjak iz francuskog Lansa. Tada se nalazio na korak od potpisa za Mančester Junajteda kao velika želja Aleksa Fergusona, sve je bilo dogovoreno, ali je jedan telefonski poziv Zinedina Zidana promenio sve. Zizu, tadašnji visoki funkcioner Real Madrida, je uspeo da ubedi Varana na dolazak u Real i od tada njih dvojica imaju specijalan odnos. Kada je Zidan postao trener prvog tima, Varan je postao startni štoper Kraljeviča, a zbog njega je Zidan odlučio da ne produži ugovor Pepeu.

Međutim, dešavanja od prošlog leta su pokolebala Varana. Tadašnji trener Lopetegi ga je naterao da se ranije vrati sa odmora posle trijumfa na Mundijalu i da se nedovoljno spreman i oporavljen priključi ekipi. Varan se tokom sezone često uklapao u sivilo ekipe i nije bio na onom nivou igara kao kod Zidana i Anćelotija.

Zato Varan već nekoliko meseci razmišlja o budućnosti i odbio je ponude za produžetak ugovora. Nije siguran da li treba da nastavi karijeru u Madridu ili mu je potreban novi izazov. Posle osam sezona i 14 osvojenih trofeja je došlo do malog zasićenja. Ima samo 25 godina i razmišlja o nekom novom velikom izazovu jer ima bojazan da je u Realu došlo do kraja jednog ciklusa. Često je u izjavama i intervjuima isticao da voli izazove, a strah ga je da u Realu više ne može da napreduje. U godinama je kada može da napravi transfer karijere i da ispiše istoriju u još nekom velikom klubu.

Gotovo je izvesno da bi postao najskuplji defanzivac u istoriji ako narednog leta reši da ode i ako Real bi pristao da ga proda. Dosadašnji Van Dajkov rekord od 84.000.000 evra bi bio nadmašen jer se Varanova vrednost na tržištu procenjuje na oko 100.000.000 evra. Malo je klubova sposobnih da plate tako nešto, a Mančester Junajted se nekako nameće kao potencijalna sredina.

Želeli su ga kada je bio tinejdžer, taj interes se nikada nije ohladio, a još od letos Crveni đavoli jure neko veliko pojačanje na štoperskoj poziciji. Možda je konačno kucnuo čas da se taj transfer dogodi. Trenutno, Varan još nije prelomio i razmišlja šta dalje.

Zidanov povratak na Santjago Bernabeu povećava šanse Realu da uspešni reši i ovaj problem. Tek na kraju sezone bi trebalo da bude poznato šta je Varan definitivno odlučio.

(FOTO: reuters)


tagovi

Rafael VaranZinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara