Domeniko Berardi (Reuters)
Domeniko Berardi (Reuters)

Novi raspad Milanove odbrane i blamiranje Romanjolija u Sasuolovom bumu na San Siru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.11.21. | 16:56

Domeniko Berardi po navici maltretirao Rosonere

Mirisalo je na idealno nedeljno popodne za Milan i njegovog kapitena Alesija Romanjolija, ali se pretvorilo u horor.

Sasuolov italijanski triling u napadu RaspadoriBerardiSkamaka je posle preokreta naneo Milanu težak poraz 1:3 i žestoko poljuljao šampionske ambicije ekipe Stefana Piolija. Drugi vikend zaredom se Milanova odbrana potpuno raspala, primila je tri gola i sada Napoli opet ima šansu da se osami na čelu tabele.

Izabrane vesti

Ni povratak Majke Menjana među stative umesto Tatarušanua nije stabilizovao uzdrmanu odbranu Rosonera koju je prošlog vikenda rasturio Dušan Vlahović. Izostanak Fikaja Tomorija deluje kao nenadoknadiv hendikep za poslednju liniju Rosonera.

Milan je dobro počeo, Ibrahimović je pretio, a Alesio Romanjoli posle 20 minuta igre doneo domaćinu vođstvo. Kapiten Rosonera je dobro skočio na prvoj stativi posle kornera i pogodio za idelano otvaranje utakmice.

A onda je usledio totalni raspad Milanove igre.

Talentovani Đanluka Skamaka je pokazao zato ga smatraju najperspektivnijim italijanskim napadačem u ovom trenutku. Raketom sa 20 metara je ostavio Menjana ukopanog da Francuz nije stigao ni da se baci. Nije to bilo sve iz Skakamkinog ofnazivnog arsenala. Posle kornera u 33. minutu je pogodio za preokret. Tačnije, njegov šut je Menjan odbranio ali se lopta odbila od Kjera u mrežu domaćih. Mogao je Sasuolo da postigne i treći gol do poluvremena ali Menjan odbranio pokušaj Raspadorija.

Probao je Pioli izmena na poluvremenu. Zamenio je Dijaza i užasnog Bakajoka, uveo Mesijasa i Kesija ali se ništa nije promenilo. Ušao je i Tonali ali Milan je nastavio da igra očajno...

U 66. minutu se javio Milanov standardni dželat. Domeniko Berardi je izblamirao Milanovog kapitena Romanjolija, lažnjakom ga bacio na travu kao Mesi nekad Boatenga i pogodio Menjanu kroz noge za šokantnih 1:3 na San Siru. Berardiju je to bio čak 10. gol u karijeri protiv Milana. U 15 mečeva protiv Rosonera je dodao još i četiri asistencije.


Nastavio je Berardi da maltretira Romanjolija i u 76. minutu naterao frustriranog kapitena Rosonera da ga sruši kao poslednji igrač odbrane i zaradi crveni karton. Bio je to poslednji ekser u sanduk svih Milanovih nada o preokretu...

Ekipa koja do prošlog vikenda nije znala za poraz u prvenstvu ušla je sada u lošu seriju i ima samo jedan osvojen bod na poslednja tri meča.

SERIJA A – 14. KOLO

Petak

Kaljari - Salernitana 1:1 (0:0)

/Pavoleti 73 - Bonacoli 90/

Subota

Empoli - Fiorentina 2:1 (0:0)

/Bandineli 87, Pinamonti 89 - Vlahović 57/

Sampdorija - Verona 3:1 (0:1)

/Kandreva 51, Ekdal 77, Muru 90 - Tamez 37/

Juventus - Atalanta 0:1 (0:1)

/Zapata 28/

Venecija - Inter 0:2 (0:1)

/Čalhanoglu 34, Martinez 90+6pen/

Nedelja

Udineze - Đenova 0:0

Milan - Sasuolo 1:3 (1:2)

/Romanjoli 21 - Skamaka 24, Kjer 33 autogol, Berardi 66/

Specija - Bolonja 0:1 (0:0)

/Arnautović 83/

18.00: (1,75) Roma (3,70) Torino (5,40)

20.45: (1,85) Napoli (3,70) Lacio (4,60)



tagovi

Domeniko BerardiAlesio RomanjoliĐanluka Skamaka

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara