Foto: AFP
Foto: AFP

Novi skandal na Kupu afričkih nacija: Tete izazvao tuču posle remija, Rajevac i Gana sve bliži eliminaciji

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 22:04

Crne zvezde se remijem (1:1) dodatno udaljile od naredne faze

Afrički kup nacija zakoračio je duboko u drugo kolo, međutim za šest dana takmičenja u Kamerunu videli smo svega, a najmanje fudbala. Najveću pažnju tokom utakmica prvog kola grupne faze izazvao je sudija Đani Sikazve iz Zimbabvea koji je dva puta svirao kraj utakmice između Tunisa i Malija pre 90. minuta, takođe pažnju je privukla i greška organizatora koji su tri puta Mauritaniji puštali pogrešnuu himnu, a niz se nastavio na susretu Gabona i Gane na kojem igrači Crnih zvezda nisu mogli da se pomire sa činjenicom da su ispustili dva boda u završnici te su bes iskalili kroz fizički obračin sa rivalom.

Gužvu i koškanje nakon poslednjeg zvižduka inicirao je Bendžamin Tete, a nakon nekoliko minuta strasti su se stišale te su ekipe završile u svlačionicama, uz crveni karton za rezervistu Gane.

Izabrane vesti

Ispuštena pobeda u 88. minutu znatno je smanjila šanse Gane da se plasira u narednu fazu, a u kojoj meri je izabranicima Milovana Rajevca teško pao remi koji je gabon izborio u samoj završnici golom Alevine, na najbolji način oslikava konflikt koji su inicirali posle utakmice.

Dolazak Milovana Rajevca na klupu Gane mnogima je bio povod da se prisete 2010. godine kada su Crne zvezde na čelu sa srpskim strategom stigle do finala Kupa Afričkih nacija i tako najavile istorijski uspeh u vidu plasmana u četvrtfinale na Svetskom prvenstvu, međutim na uvodni poraz od Maroka (0:1) nadovezao se večerašnji remi (1:1), te će gana sa imperativom pobede dočekati duel sa Komorima. A čak ni trijumf u poslednjem kolu neće predstavljati garanciju za Rajevca i njegove izabranike...

Pogodak Andrea Ajua na asistenciju Tomasa Partija u 18. minutu predstavljao je idealan rasplet za izabranike srpskog stratega, koji su najbolju priliku da razreše sve dileme drugim golom imali u 80. minutu kada je Džordan Aju iz slobodnog udarca gađao tik pored stative. Na drugoj strani Gabon je pretnjama Alevina u 60. i Bupendze u 85. pokazao da nema nameru da pretrpi prvi poraz na turniru, a trud je rezultirao golom za remi u 88. minutu.

Sjajnim udarcem fudbalera Al Sada Gabon je stigao do četvrtog boda, i na korak od naredne faze, dok će Gana uz imperativ pobede i sa samo jednim bodom u trećem kolu izaći na megdan Komorskim Ostrvima.

GRUPA C

Petak

Maroko - Komorska Ostrva 2:0 (1:0)

/Amalah 16, Abuklal 89/

Gabon - Gana 1:1 (0:1)

/Alevina 88 - A. Aju 18/



tagovi

Milovan RajevacGanaGabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara