©Starsport
©Starsport

Novi Srbin među trenerima u Mađarskoj: Nekadašnji Stankovićev pomoćnik preuzeo Diošđer

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.02.24. | 12:03

Vladimir Radenković pred novim izazovom

Kolonija srpskih trenera u Mađarskoj proširena je za novo ime jer je Vladimir Radenković dogovorio saradnju sa Diošđerom, saznaje Mozzart Sport.

Strateg koji je trenerski put počeo da gradi upravo iz kluba u koji stiže, ali kao pomoćnik Tomislavu Siviću, u međuvremenu se kalio uz Ivana Vukomanovića na klupama Slovana iz Bratislave i Apolona iz Limasola, dok se samostalno okušao kao šef stručnog štaba Radničkog iz Kragujevca.

Izabrane vesti

Po odlasku sa stadiona Čika Dača sarađivao je sa Mladenom Krstajićem u Makabi Tel Avivu, a poslednji posao pre dolaska u Mađarsku je obavljao u Crvenoj zvezdi gde je bio asistent Dejanu Stankoviću.

Zanimljivo, malo je nedostajalo da upravo na premijeri u novoj sredini Radenković izađe na megdan Stankoviću jer je u okviru 21. kola bilo predviđeno da Diošđer gostuje Ferencvarošu predstojeće subote, ali je ta utakmica odložena zbog obaveza šampiona Mađarske u Evropi.

Uz Radenkovića i Stankovića srpsku trenersku struku u Mađarskoj predstavlja i Srđan Blagojević, strateg Debrecina.

Diošđer posle 20. kola zauzima osmu od 12 pozicija, a posle priprema tokom kojih nije pobedio ni u jednoj proveri i samo jednog boda u tri prolećna kola rukovodstvo se opredelilo za promenu na klupi sa ciljem da se izbegne grčevita borba za opstanak.


tagovi

Vladimir RadenkovićDiošđerMađarska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara