Novi ugovor za Pankova, mala neizvesnost oko Rodića

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.02.22. | 17:07

Crveno-beli moraju da vode računa o igračima sa kratkoročnim ugovorima

 Crvena zvezda je praktično završila aktivnosti u zimskom prelaznom roku. Postoji i dalje verovatnoća da srpskog šampiona do 11. februara pojača Edmund Ado, ali su pregovori sa Šerifom zapali u ćorsokak. Srpski šampion nudi 1,8 miliona evra, klub iz Tiraspolja traži 700 hiljada više posle neuspešnih pregovora veziste iz Gane sa danskim Midtjilandom. Prostora za preokret i dalje ima, ali čak su i pojedinci na Marakani počeli da gube nadu.

Srpski šampion pored svega nabrojanog mora da vodi računa o igračima sa kratkoročnim ugovorima. Univerzalac Slavoljub Srnić produžio je vernost matičnom klubu na još godinu dana, posle epizodnih, ali vrlo dragocenih partija u Evropi protekle jeseni.

Izabrane vesti

Njegovim putem uskoro bi trebalo da pođe Radovan Pankov. Bivši član omladinske reprezentacije Srbije imao je u Zvezdinom dresu, od leta 2019. godine, mnogo uspona i padova. Pored Milana Borjana bio je jedan od najvećih junaka drame u Kopenhagenu. Međutim, bilo je i kriznih perioda, posebno tokom prethodnog leta kada je posle austrijskih priprema dobio prednost u odnosu na Miloša Degeneka.

Sada već iskusni štoper vezan je ugovorom sa Crvenom zvezdom do narednog leta, i već sada može da pregovara sa zainteresovanim klubovima. Ipak, sve ukazuje da će ostati u Ljutice Bogdana još dve ili tri sezone. Nije tajna da Dejan Stanković ceni kvalitete Radovana Pankova, posebno sposobnost da kreira napade ulaznim pasovima iz poslednje linije. Zbog toga je istrajao na njemu u vrlo kritičnim periodima, kada je Pankov oscilirao u formi i pravio greške.

Ustalio se Pankov u timu Dejana Stankovića, posebno u evropskim utakmicama kada je Zvezda igrala u formaciji sa trojicom pozadi. Slična uloga očekuje ga i na proleće. Uz neprikosnovenog Dragovića očekuje se da startni štoper Crvene zvezde bude bonus Strahinja Eraković. Ali će Pankov imati ulogu prve alternative, uz veliku verovatnoću da u predstojećim evropskim mečevima bude starter.

Za dve i po godine u Crvenoj zvezdi Radovan Pankov je odigrao 93 utakmice, postigao tri gola i upisao dve asistencije.

Mala neizvesnost vlada oko statusa Milana Rodića, kome takođe ugovor sa Crvenom zvezdom ističe u junu. Dugo već vlada neizvesnost oko produženja saradnje sa simbolom svih Zvezdinih uspeha u poslednjih pet godina. Najavljivalo se da će Milan Rodić produžiti ugovor još u novembru, postojali su signali da će sve biti rešeno posle duela sa Bragom. Ali do završnog čina nije došlo.

Poslednje informacije govore da pregovori dve strane napreduju, i da bi Milan Rodić trebalo da ostane u Zvezdi i u narednom periodu. Mada se navijači pribojavaju poučeni prošlogodišnjim iskustvom sa Nemanjom Milunovićem.

Koliko je Rodić važan za sistem Dejana Stankovića nepotrebno je apostrofirati. U dobrom delu mandata u Zvezdi igrao je bez adekvatne alternative. Sada će ga na levom boku povremeno menjati Marko Gobeljić i mladi Andrija Radulović. Na 176 mečeva u Crvenoj zvezdi, bivši član Zenita postigao je osam golova i upisao 18 asistencija. Osvojio je četiri šampionske titule i imao značajan doprinos u svim evropskim utakmicama.

Teško je da će Crvena zvezda produžiti ugovore sa Milanom Gajićem i Marko Gobeljićem. Realnije je da jedan i posle juna ostane u Ljutice Bogdana.

 


tagovi

Radovan PankovMilan Rodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara