Rišairo Živković (©Starsport)
Rišairo Živković (©Starsport)

Novi zvezdaš u Aziji: Rišairo Živković u Singapuru

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 15:10

Reprezentativac Kurasaa će se pridružiti Milanu Jevtoviću (Vijetnam) na istoku najvećeg kontinenta, holandski mediji javljaju da će pojačati Lajon Siti, koji je pre desetak dana preuzeo Aleksandar Ranković

Ovih dana bivši fudbaleri Crvene zvezde prave egzotične transfere. Krajem prošle nedelje vijetnamski prvoligaš Hanoj je promovisao Milana Jevtovića, a sada će mu se u Aziji pridružiti još jedan zvezdaš, Rišairo Živković. Istekao je 26-godišnjaku ugovor sa holandskim prvoligašem Emenom, tako da će on bez obeštećenja preći u Lajon Siti iz Singapura, na čijoj klupi od nedavno sedi srpski strateg Aleksandar Ranković.

Ovu vest javili su holandski mediji, koji navode da je transfer blizu konačne realizacije, odnosno da će reprezentativac Kurasaa uskoro da bude promovisan. Ako ne bude iznenađenja, Lajon Siti će mu biti 11. klub u karijeri.

Izabrane vesti

Fudbaler srpskog porekla karijeru je počeo u Groningenu, a 2014. godine je privukao pažnju na sebe transferom u Ajaks za 2.150.000 evra. Kopljanici su slali Živkovića na pozajmice u Vilem II i Utreht, na kojima nije uspeo da opravda očekivanja, pa je 2017. otišao iz Amsterdama. Karijera ga je preko belgijskog Ostendea, kineskih prvoligaša Čangčuena i Guangdžou Sitija, te Šefild Venzdeja dovela 2021. godine u Crvenu zvezdu.

Petak, 13.45: (16,0) Jang Lajons (9,00) Lajon Siti (1,10)

U Beogradu se nije proslavio, odigrao je samo 14 utakmica za crveno-bele uz učinak od po jednog gola i asistencije. Prošle godine se zato kao slobodan igrač vratio u Holandiju, odigrao je 36 mečeva u Erediviziji minule sezone i postigao je šest golova. Sada je vreme za novu inostranu epizodu.

Prvenstvo Singapura je trenutno u toku, igra se 17. kolo. Lajon Siti ga je dočekao na drugoj poziciji sa 36 poena, četiri manje od lidera Albireks Nigate. Sa Živkovićem kao pojačanjem Rankovićeva ekipa će se do kraja prvenstva boriti za titulu.



tagovi

Rišairo ŽivkovićLajon Siti SejlorsAleksandar RankovićLetnji prelazni rok 2023Singapur 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara