Kefran Tiram (©AFP)
Kefran Tiram (©AFP)

Novo poglavlje dinastije: Liverpul daje 60.000.000 evra za najmlađeg Tirama

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.23. | 15:22

Liverpul ozbiljno zainteresovan za igrača koji je izabran u tim sezone Lige 1

Liverpul je započeo pregovore sa Nicom oko Kefrena Tirama, tvrdi francuski Ekip. Jirgen Klop želi da pojača vezni red i zainteresovan je za 22-godišnjeg fubalera, čiji bi transfer iznosio oko 60.000.000 evra.

Cele sezone se mučio Liverpul na sredini terena. Igrači poput Džordana Hendersona, Fabinja i Džejmsa Milnera pokazali su znake starenja i šefu stručnog štaba Liverpula su dali do znanja da su pojačanja neophodna. Spominjao se Džud Belingem, od njega su Redsi odustali zbog astronomske cene koju je Real spreman da plati, pa će engleski reprezentativac put Madrida.

Izabrane vesti

Jedan od fudbalera koji je još u opticaju je Aleksis Mekalister i njegov transfer iz Brajtona mogao bi da bude realizovan uskoro. Iz kluba će otići Nabi Keita, Roberto Firmino, Aleks Okslejd Čemberlen i Džejms Milner i njihove plate bi mogle da oslobode dodatna sredstva za potencijalne dolaske.

Kefren Tiram izabran je ove sezone u najbolji tim Lige 1, debitovao je za francusku reprezentaciju i bio želja Čelsija u jednom trenutku, ali se sada čini da je najbliži Enfildu. U Liverpulu su impresionirani pouzdanošću i energijom mladog Francuza. Visinom podseća na Fabinja kojeg bi prirodno mogao da zameni s obzirom na godine Brazilca. Klop smatra da su Kefrenova fizička snaga i brzina potrebni kako bi se sledeće sezone vratili u borbu za trofeje.

Najmlađi sin legendarnog Lilijana Tirama i brat Markusa Tirama, napadača Borusije Menhengladbah, odigrao je ove sezone čak 48 utakmica i postigao dva gola uz osam asistencija. Čelnici Liverpula su se navodno sreli sa predstavnicima veznog igrača, koji naročito ceni Jirgena Klopa i želi da nastavi da se razvija da pod nemačkim strategom.

Nedavno je, pak, Tiram izjavio kako se oseća dobro u Nici i nema nameru da ode.

Želim da napredujem, da budem na terenu i zabavljam se. Trenutno sam u Nici, sviđa mi se klub, i dalje sebe vidim ovde. Postoje glasine, ali se nadam da ću nastaviti da rastem sa klubom“, izjavio je tada Tiram.

Engleski gigant je međutim nedavno pokucao na vrata i pitanje je da li će Tiram ostati imun na poziv s Enfilda. Liverpulu očajnički treba podmlađivanje u veznom redu i Francuz se nameće kao zanimljivo rešenje. Deluje kao tip igrača kojeg bi Klop mogao da usavrši po svom ukusu u rekonstrukciji sredine terena novog Liverpula.


tagovi

Kefren Tiram UlijeLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara