Kšištof Pjontek (Reuters)
Kšištof Pjontek (Reuters)

Novo pojačanje za Vlahovića u napadu Fjorentine, završen je i Pistolero!

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 11:21

Posle Žonatana Ikonea, Viola dovodi još jednog ofanzivca

Fjorentina je ozbiljno rešila da pojača ofanzivnu liniju i rastereti Dušana Vlahovića. Već na početku prelaznog roka je Viola za 14.000.000 evra angažovala odlično francusko krilo Žonatana Ikonea iz Lila, a sada stiže i klasični napadač kao podrška.

Prema informacijama sa Apenina, klub iz Firence je sve dogovorio oko dolaska poljskog napadača Kšištofa Pjonteka iz Herte. Popularni Pistolero bi danas trebalo da doputuje u Italiju na lekarske preglede i potpis ugovora.

Izabrane vesti

Fjorentina je sa Hertom dogovorila besplatnu šestomesečnu pozajmicu Pjonteka uz opciju da na leto može da ga otkupi po ceni od 16.000.000 evra. Poljak dolazi kao alternativa Dušanu Vlahoviću u špicu. Do sada je tu ulogu trebalo da obavlja ruski napadač Aleksandar Kokorin, ali se on ispostavio kao veliki promašaj i precrtan je, pa će do kraja januara napustiti klub.

Pjontek se vraća u Italiju gde je pre nekoliko godina oduševio u dresu Đenove. Tada je na Marasi stigao kao anonimus iz Krakovije i eksplodirao u prvih nekoliko meseci. Posle samo pola godine u dresu Grifona ga je u januaru kupio Milan u transferu teškom 35.000.000 evra. Poljak je nastavio da trese mreže i u dresu Rosonera na prvih nekoliko mečeva, ali je usledio veliki pad kada je počela nova sezona.

Milan ga je posle godinu dana prodao Herti za 27.000.000 evra pošto je na njegovo mesto doveo Zlatana Ibrahimovića. Pjontek nije zasijao ni u Herti, dao je samo 13 golova na 50 i kusur mečeva i klub je rešio da se rastanu ove zime. Zvali su ga Đenova i Torino, ali je na kraju izabrao ponudu Fjorentine gde će imati priliku da oživi karijeru.

Sa Pjontekom i Ikoneom uz standardno opasnog Nika Gonzalesa, Dušan Vlahović će u drugom delu sezone imati mnogo ozbiljniju podšrku u trci za titulu prvog strelca Italije i Evrope.


tagovi

Kšištof PjontekZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara