Nuđen Zvezdi pre mesec dana, ide u Porto za 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 10:23

Veliki posao Frančeska Totija

Sportski sektor i stručni štab Crvene zvezde su odavno targetirali Brazilca iz Famalikaa Andersona kao najbolju opciju za pojačanje u špicu napada. I dalje se čeka realizacija transfera vrednog oko 800.000 evra, pošto je prvenstvo u Portugaliji tek nedavno završeno. Na Marakani se nadaju da će, pre angažovanja Andersona, uspeti nekako da prodaju Boaćija ili Pavkova i nekako rasčiste gužvu u samom špicu napada.

Znalo se i po završetku prošle sezone crveno-belima biti potrebna velika rekonstrukcija u napadu. Otuda je, preko menadžerske agencije koja je posredovala prilikom dolaska Ričmonda Boaćija, Crvenoj zvezdi ponuđen mladi Argentinac Mateo Retegi. Reč je o momku rođenom 1999. godine, koji je kao igrač Boke Juniors zablistao ove sezone u redovima Estudijantesa.

Izabrane vesti

Postigao je devet golova u prvenstvu Argentine i skrenuo pažnju na sebe. Estudijantes nije imao novca da otkupi njegov ugovor, pošto je postojala klauzula u iznosu od dva miliona evra. Zvezdi je Retegi ponuđen kao opcija koja bi došla na jednogodišnju pozajmicu uz potencijalni otkup u junu naredne godine. Na Marakani su se nećkali, jer su se prošle godine opekli sa inostranim pojačanjima. Znali su i da imaju veliki broj stranaca...

Iz Ljutice Bogdana nije bilo reakcije, a u međuvremenu brigu o Retegijevoj karijeri počeo je da vodi novopečeni menadžer, nekada veliki as Frančesko Toti. Prnc Rima je blizu da završi ogroman posao.

Mediji iz Argentine su ovog jutra preneli informaciju da je Boka Juniors blizu dogovora sa Portom oko transfera Matea Retegija. Transfer bi trebalo da iznosi šest miliona evra. Nekadašnji šampion Evrope je poznat po odličnom skautingu,što znači da Retegi ima sve preduslove da napravi dobru karijeru u Evropi. 


tagovi

Mateo Retegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara