Roberto Firmino i Tom Dejvis u duelu (©Reuters)
Roberto Firmino i Tom Dejvis u duelu (©Reuters)

Nula od derbija na Gudisonu, Liverpul mora još da čeka titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.06.20. | 21:51

Ne bi je Redsi ni osvojili danas sve i da su dobili Everton, ali bi bili korak bliži

Svakakvih čuda smo se nagledali u fudbalu, ali film po kojem bi Liverpul mogao da izgubi titulu u ovim okolnostima nećemo gledati... Proslava koju na Enfildu čekaju tačno trideset godina samo je pomerena za neka bolja vremena. Ne bi je Redsi ni osvojili danas sve i da su pobedili Everton, ali bi bili korak bliži. Ovako, može samo da se konstatuje da je viđena nula od derbija na Gudison Parku i da Liverpul mora još malo da se strpi kako bi započeo slavlje.

Niti je kvalitet fudbala bio na nekom zavidnom nivou, niti je šta moglo da se vidi od starih takmaca sa severa. Tek pomalo uzbuđenja, nekoliko poluprilika, jedna stativa Toma Dejvisa na ulazu poslednjih deset minuta susreta i solidan pokušaj Fabinja iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena, što je nedovoljno za derbi koji je svojevremeno znao da donese pravu kišu golova. Ovog puta su, doduše, fudbaleri Liverpula i Evertona ostali verni tradiciji koja je manje-više uspostavljena tokom poslednje dve godine. Ako isključimo ono Liverpulovo iživljavanje nad gradskim rivalom u decembru uz rezultat 5:2, u svakom od prethodna četiri susreta padao je najviše jedan gol! Tako je bilo i večeras...

Izabrane vesti

Najveća neizvesnost, zapravo, posle utakmice ostaće koliko su ozbiljne povrede Džejmsa Milnera, kome je stradala zadnja loža, te Džoela Matipa, jer mu je stradao skočni zglob. Sve ostalo će biti za zaborav, jer fudbaleri dva tima nisu ni zaslužili da se ova utakmica previše pamti...

Iznenadio je sve Jirgen Klop odlukom da u napadački triling zajedno sa Maneom i Firminom gurne Takumija Minamina, a na klupi ostavi Mohameda Salaha, dok je levog beka prinudno igrao Džejms Milner umesto Endija Robertsona, koji nije bio u mogućnosti da zaigra. Japanac nije ostavio dobar utisak tokom jednog poluvremena igre, odnosno sve dok ga na terenu nije odmenio Aleks Okslejd Čembrlen i evidentno je da se Japanac još nije uklopio u Klopov sistem. Oks je doneo nešto više agresivnosti u ofanzivnom delu, mada se videlo koliko je ekipi zapravo nedostajao Salah, za koga nije bilo novosti da neće igrati danas. Da li je u pitanju taktička odluka ili zdravstveni problem, biće jasnije uskoro... U odnosu na onaj težak poraz od Čelsija u martu Karlo Anćeloti napravio je nekoliko promena u startnoj postavi i ubacio mladog reprezentativca Engleske Entonija Gordona, dok su Bernard i Gilfi Sigurdson meč počeli sa klupe.

Utakmica za zaborav, definitivno. Da nije bilo malo uzbuđenja u finišu, ne bi bilo apsolutno nijednog detalja za pomenuti. Ovako, Liverpulu ostaje 23 boda prednosti u odnosu na Mančester Siti koji ima utakmicu manje. Sasvim dovoljno da se ne razmišlja o bilo kakvoj senzaciji.

ENGLESKA 1 - 30. KOLO

Petak

Norič - Sautempton 0:3 (0:0)

/Ings 49, Armstrong 54, Redmond 79/

Totenhem - Mančester junajted 1:1 (1:0)

/Bergvajn 27 - Fernandeš 81 penal/

Subota

Votford – Lester 1:1 (0:0)

/Doson 93 - Čilvel 90/

Brajton - Arsenal 2:1 (0:0)

/Dank 75, Mope 90+5 - Pepe 68/

Vest Hem - Vulverhempton 0:2 (0:0)

/Himenez 73, Neto 84/

Bornmut - Kristal Palas 0:2 (0:2)

/Milivojević 12, Aju 23/

Nedelja

Njukasl – Šefild junajted 3:0 (0:0)

/Sen Maksimen 55, Riči 69, Žoelinton 79/

Aston Vila - Čelsi 1:2 (1:0)

/Haus 43 – Pulišić 60, Žiru 62/

Everton - Liverpul 0:0

Ponedeljak

21.00: (1,15) Mančester Siti (8,50) Barnli (15,0)

*** kvote su podložne promenama

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Džejms MilnerJirgen KlopKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara