Nunjez izgubio živce i pocrveneo, Liverpul puca pod pritiskom: Palas odneo bod sa Enfilda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.08.22. | 22:55

Redsi i u drugoj utakmici u Premijer ligi remizirali - 1:1

Prvenstvena trka pošteno se nije ni zahuktala, a Liverpul je u minusu, deli bodove u “malim” utakmicama i šakom i kapom. Povrede ga sputavaju, pritisak jede, najviše se to odražava na Darvina Nunjeza. Bez prave zamene na startu sezone, očekivanja ogromna - može se reći i abnormalna, kao i svota novca koja je izdvojena za urugvajskog napadača posle jedne neverovatne godine u Portugaliji - i sa teretom se ne nosi najbolje. Pukao je po šavovima, dobio crveni karton i otežao posao Redsima, koji su drugi put uzastopce remizirali - 1:1 (0:1).

Apsurdno zvuči, ali i sa tim jednim bodom ne mogu da budu nezadovoljni. Bliži su bili kapitulaciji, otrgnuli su se iz kandži Kristal Palasa i mogu da budu zahvalni Vilfredu Zahi za pomračenje u finišu. Ostao je sam kao duh, klizećim lansirao loptu na tribinu, srljao iz greške u grešku posle gola kojim je utišao Enfild. Poništio je sve dobro što je uradio, bespotrebno komplikovao i davio loptu, Liverpul ga nije kaznio. I kao šlag na torti - promašaj Joakima Andersena u dubokoj nadoknadi.

Izabrane vesti

Iz košmara Liverpul ne može da se probudi, za to vreme Mančester Siti stvara bodovnu zalihu i nazdravlja “londonskoj sirotinji”. Imali su Redsi raspored za poželeti, ni traga ni glasa u uvodnim kolima od derbija, ali ni od njihovih pobeda. Da su gubili bodove od Arsenala ili Čelsija bolelo bi više, ali se ne bi shvatalo tragično u situaciji kada Jirgen Klop krpi ekipu. Fulam i Kristal Palas su upalili alarm na Enfildu, dva boda skroman je učinak. 

Malo je nedostajalo da bude još tanji, gutali su knedle na klupi Liverpula kada je Kristal Palas u tri poteza umirio orkanske nalete. Može i jednostavno, ne mora baš uvek komplikovano... 

Granatirao je domaćin Guaitin gol, pokazivao svu raskoš i propisno se ispromašivao. Sabio je Kristal Palas u kazneni prostor, a onda je pukla kontra. Očistili su gosti iz Londona ispred svog gola, stigla je lopta do Eberečija Ezea... Jednim potezom sve je izigrao i servirao gol Vilfredu Zahi. Namestio se krilni fudbaler i hirurški preciznim udarcem matirao Alisona

Nastupila je panika u Liverpulu, jeo je Zaha čuvare, stvarao probleme poslednjoj liniji, a pod pritiskom je pukao Darvin Nunjez. Makazice Luisa Dijaza nisu prošle, Joakim Andersen je potom poželeo dobrodošlicu Urugvajcu na Ostrvo. Iskusno ga je navukao, izgubio je špic Redsa živce i glavom udario danskog štopera.

Odreagovao je Klopov tim, nepuna četiri minuta od crvenog kartona Nunjeza nisu prošla i minus je anuliran. Luis Dijaz je solirao i lansirao projektil. Nezaustavljivo! Povukao je udesno, nanizao nekoliko igrača i - opalio. Cela odbrana Kristal palasa videla je šta će uraditi Kolumbijac, bila je nemoćna.

Mogao je Liverpul u finišu preko Mohameda Salaha i Karvalja do trijumfa, ali znatno izglednije prilike imao je Kristal Palas. Vilfrid Zaha promašio je sve iz peterca, a u nadoknadi je i Andersen zakazao.

PREMIJER LIGA – 2. KOLO

Subota

Aston Vila - Everton 2:1 (1:0)

/Ings 31, Buendia 85 - Dinj 86 ag/

Arsenal - Lester 4:2 (2:0)

/Žesus 23, 35, Džaka 55, Martineli 76 - Saliba ag 53, Medison74/

Brajton - Njukasl 0:0

Mančester siti - Bornmut 4:0 (3:0)

/Gindogan 19, De Brujne 31, Foden 37, Lerma ag 79/

Sautempton - Lids 2:2 (0:0)

/Aribo 72, Voker-Piters 81 - Rodrigo 46, 60/

Vulverhempton - Fulam 0:0

Brentford - Mančester junajted 4:0 (4:0)

/Dasilva 10, Jensen 18, Mi 30, Mbeumo 35/

Nedelja

Notingem Forest - Vest Hem 1:0 (1:0)

/Avonji 45+2/

Čelsi - Totenhem 2:2 (1:0)

/Kulibali 19, Džejms 77 - Hejbjerg 68, Kejn 90+6/

Ponedeljak

Liverpul - Kristal Palas 1:1 (0:1)

/Dijaz 61 - Zaha 32/



tagovi

LiverpulKristal PalasPremijer ligaVilfred ZahaDarvin Nunjez

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara