Darvin Nunjez (©Reuters)
Darvin Nunjez (©Reuters)

Nunjez vesnik boljih dana na Enfildu, Lids za dva minuta potonuo u goleadi protiv Totenhema (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.11.22. | 18:01

Rodrigo Bentankur pogocima u 81. i 83. minutu okrenuo sastav sa Eland Rouda na severu engleske prestonice

Mučio se Liverpul ove sezone, gubio od ekipa iz donjeg dela tabele u Premijer ligi, ali izgleda da su bolji dani pred četom Jirgena Klopa. Upisana je četvrta vezana pobeda u svim takmičenjima, a najveće zasluge idu na račun urugvajskog napadača Darvina Nunjeza. Golovima bivšeg fudbalera Almerije i Benfike u drugoj polovini prvog poluvremena, Redsi su se odlepili, a potom i sačuvali višak u drugom poluvremenu i slavili 3:1 (3:1).

Tako je Liverpul došao do šest pozicije na tabeli, sa samo bodom manje od petoplasiranog Mančester junajteda (uz utakmicu više) i pet od Njukasla koji sedi na poslednjem mestu za put u Ligu šampiona. Sveci su ostali u opasnoj zoni, sa 10 bodova manje od današnjeg rivala.

Izabrane vesti

Sve je stalo u prvih 45 minuta na stadionu u gradu Bitlsa. Već u šestom minutu Redsi su stigli do prednosti. Robertson je centrirao iz prekida sa desne strane, a Firmino vrlo lukavim i preciznim udarcem glavom, sa preko 11 metara, matirao Bazunua.

Samo tri minuta bila su potrebna gostima da uzvrate, na gotovo identičan način. Džejms Vard Praus je iz slobodnjaka poslao dobru loptu u peterac rivala, Alison je izleteo u želji da je boksuje, ali je Če Adams bio brži. Zahvatio je loptu glavom i poravnao rezultata. A onda je na scenu stupio Nunjez.

Najpre je u 21. minutu rutinski sa ivice peterca vratio Liverpulu prednost posle odlične lopte Harvija Eliota, da bi 20 minuta kasnije bio na pravom mestu posle prizemnog centaršuta Endija Robertsona sa leve strane, te je sa ivice peterca klizećim startom ugurao loptu u mrežu.

Do kraja nije bilo promene rezultata, mada je bilo prilika. Firmino i Van Dajk su propustili nekoliko prilika da uvećaju prednost domaće ekipe, dok je Alison na drugom kraju terena redom uspevao da odbrani pokušaje gostiju.


Pravi šou viđen je na stadionu Totenhema, a domaćin je posle nekoliko preokreta uspeo da dođe do pobede. Najzaslužniji za tri boda je Rodrigo Bentankur, koji je golovima u 81. i 83. minutu prekorenuo rezultat i slomio otpor Lidsa koji je tri puta bio u prednosti - 4:3 (1:2).

Načeo je Krajsensio Samervil domaćina već u 10. minutu. Odlično je prihvatio pas Aronsona, izdržao duel sa Dajerom i potom sa ivice peterca matirao Lorisa. Uzvratio je Hari Kejn. Igroa se 25. minut kada se napadač Sparsa dobro snašao pred kaznenim prostorom rivala posle kornera i sa par metara rutinski poravnao.

Nije to ipak slomilo goste, koji do kraja poluvremena stižu do nove prednosti. Rodrigo Moreno je majstorski uhvatio volej u kaznenom prostoru ekipe iz Londona i pocepao mrežu iza Lorisa. Otišlo se na odmor sa 2:1 za ekipu Džesija Marša.

Ipak, posle samo šest minuta igre u nastavku Pevci ponovo dolaze di poravnanja. Odbranio se Lids posle pokušaja Kejna sa ivice peterca, ali odbitak je završio na levici Bena Dejvisa koji je prosto probušio Ilana Melija. Mogao je možda francuski golman bolje da odreaguje, ali je Velšanin zaista snažno šutirao.

Usledio je totalni šou u samo nekoliko minuta. Gosti kradu loptu na sredini terena, za tili čas se stvaraju pred golom rivala, a Rodrigo novim sjajnim udarcem dolazi do drugog pogotka. Fantastično je šutirao levicom iz veoma nezgodne pozicije i pronašao jedinu putanju ka golu koju Loris nije mogao da pokrije.

Nakon toga Rodrigo Bentankur stupa na scenu. Uhvatio je u 81. minutu jedan odbitak i sa ivice šesaesterca, uz malo sreće (lopta je zakačila jednog od defanzivaca rivala), poravnao rezultat. Samo dva minuta kasnije, Kuluševski beži po desnom boku, ostavlja zicer Urugvajcu na ivici peterca koji preokreće rezultat.

Da će domaćin sačuvati tri boda postalo je jasno kada je u 87. minutu Lids ostao sa igračem manje. Tajler Adams je zaradio drugi žuti karton i sve je bilo gotovo na severu prestonice.


Bornmut je sa 3:0 savladao Everton i prekinuo seriju poraza u Premijer ligi. Interesantno je da je pre samo četiri dana istom razlikom savladao Karamele u Liga kupu (4:1). Očigledno mu leži ekipa Frenka Lamparda.

Lester je potpuno vaskrsnuo, pa je upisao i četvrtu pobedu na poslednjih pet utakmica (jedini poraz od Sitija 0:1). Slavio je kao gost protiv Vest Hema 2:0, golovima Džejmsa Medisona i Harvija Barnsa. Mogao je trijumf Lisica da bude i ubedljiviji, da je Juri Tilemans pogodio u 42. minutu sa bele tačke.

Notingem Forest je nastavio beg iz opasne zone, pošto je na Siti graundu savladao Kristal Palas 1:0 (0:0). Gol odluke postigao je Morgan Gibs Vajt u 54. minutu, ali su Šumari imali i sreće pošto je Vilfrid Zaha promašio penal u 41. minutu. Ostala je četa Stiva Kupera u opasnoj zoni, ali ima samo bod manje od Evertona i Vest hema, dva od Aston Vile i Lidsa.

PREMIJER LIGA – 16. KOLO

Subota

Mančester Siti - Brentford 1:2 (1:1)

/Foden 45+1 – Toni 16, 90+8/

Bornmut - Everton 3:0 (2:0)

/Tavernije 18, Mur 25, Entoni 69/

Liverpul - Sautempton 3:1 (3:1)

/Firmino 6, Nunjez 21, 42 - Adams 9/

Notingem Forest - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Gibs Vajt 54/

Totenhem - Lids 4:3 (1:2)

/Kejn 25, Dejvis 51, Bentankur 81, 83 - Samervil 10, Rodrigo 43, 76/

Vest Hem - Lester 0:2 (0:1)

/Medison 8, Barns 78/

18.30: (2,45) Njukasl (3,25) Čelsi (2,95)

20.45: (5,80) Vulverhempton (3,80) Arsenal (1,62)

Nedelja

15.00: (1,95) Brajton (3,50) Aston Vila (4,40)

17.30: (4,10) Fulam (3,50) Mančester Junajted (1,92)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Darvin NunjezRodrigo Bentankur

Obaveštavaj me

Liverpul
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara