Nuno Espirito Santo: Najviše sam naučio od Murinja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 14:03

Menadžer Vulvsa govorio za Mozzart Sport Kenija

Portugalski stručnjak Nuno Espirito Santo nema uspeha sa Vulverhemptonom kao prethodne sezone. Vukovi su daleko od ciljane Evrope - doduše i bezbrižni u sredini tabele - ali Santo i dalje ima status jednog od najboljih trenera Premijer lige.

Čovek koji je doveo Rio Ave do dva finala Kupa Portugalije i plasmana u Ligu Evrope pre nego što je preuzeo Valensiju i odveo je u Ligu šampiona, za jedan od najvećih uspeha drži promociju sa Vulvsima iz Čempionšipa u englesku elitu, a potom i prolaz do četvtfinala Lige Evrope, što je najbolji učinak kluba od 1971. godine.

Izabrane vesti

"Sastav, igrači, njihov odnos, način rada i duh ekipe najvažniji su segmenti. Ako nemate timski duh, ništa ne možete da uradite", kazao je Nuno Espirito Santo u intervjuu za Mozzart Sport Kenija.

Portugalac kaže da tabela mnogo ne interesuje, već gleda kako da unapredi igru svog tima...

"Teška sezona je u toku, zbog svih oklonosti koje nas okružuju. Nije još vreme da se analizira Ima dosta da se igra i moramo da se usredsredimo na to. Da pokušamo da unapredimo igru i rezultate. Da igramo što bolji fudbal".

Santo kaže da mu je puno u trenerskom razvoju značilo što je radio u više zemalja.

"Kada radite sa različitim ljudima, u različitim zemljama i kulturama, možete samo bolji da budete. Putovao sam po svetu kao fudbaler, kao menadžer, upoznavao sam mnogo zanimljivih ljudi. To mi je značilo da se pripremim za rad u ovako teškom takmičenju kakvo Premijer liga jeste. To je najbolja liga na svetu, bez sumnje".

Nema Santo dilemu od koga je najviše naučio...

"Od Murinja! On je jedan od najboljih menadžera u fudbalu. Naravno, učinio sam od mnogih, ali Žoze mi je uvek bio inspiracija u pogledu sticanja znanja".

Menadžer Vulvsa bio je u sastavu Porta koji se Murinjom na čelu osvojio Ligu šampiona. Bio je drugi golman. Lopetegi, Zenga, Zof, Edkins... Sve su to golmani koji su postali treneri. Pitanje za Nuna Espirita Santa glasi: da li pozicija u timu u igračkoj karijeri određuje trenerski stil kasnije?

"Ne, pozicija u timu nije bitna. Ima menadžera koji nisu ni igrali fudbal. Svaki trener ima svoju filozofiju. To nema veze s igračkom karijerom".

Vulverhempton sutra čeka važan meč protiv veoma dobrog Vest Hema...

"Teška utakmica, kao i sve u Premijer ligi. Vest Hem ima odličan tim, igra dobro. Ali mi igramo kod kuće. Daćemo sve od sebe. Naš cilj je da igramo dobar fudbal, gledaćemo samo sebe", zaključio je Santo.



tagovi

Nuno Espirito Santo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara