Nuri Sahin potpisao na pet godina, biće trener

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 22:23

Ostaje i u kadru Antalije za nastavak sezone

Malo na terenu, malo na klupi. Tako će do kraja sezone izgledati život Nurija Sahina. Čuveni turski fudbaler postao je tokom utorka novi trener Antalije, s kojom ima ugovor kao igrač, pa će do leta naredne godine kombinovati dve uloge.

Uprava Antalije odlučila je da Sahina promoviše na funkciju šefa stručnog štaba, pošto nije bila zadovoljna rezultatima pod vođstvom Ersuna Janala, ekipa se trenutno nalazi u donjem domu tabele, na 14. mestu u konkurenciji 20 klubova. Za početak je odlučeno da Sahin bude trener-igrač, a da od juna, kad mu istekne ta saradnja, sam selektira tim i pokuša da primeni svoje ideje.

Izabrane vesti

Odluka čelnika Antalije ne bi trebalo da čudi ako se zna da je Sahin prošle godine odlučio da se oproba u turskom fudbalu, posle epizoda u Nemačkoj, Holandiji, Španiji i Engleskoj, kao i da je ubrzo po dolasku dobio kapitensku traku i nametno se kao lider svlačionice. Očigledno da poseduje crtu vođe, što su rukovodioci prepoznali i promovisali ga u stratega.

Uvereni su u Antaliji da su povukli ispravan potez, računajući da je Nuri Sahin skupio dovoljno znanja pošto su ga tokom igračke karijere, između ostalih, trenirali Bert van Marvajk u Fajenordu, Jirgen Klop u Borusiji iz Dortmunda, na istom mestu i Tomas Tuhel, samo u drugom mandatu centralnog veziste, dok je u Real Madridu sarađivao sa Žozeom Murinjom.

Dobra osnova. Čeka se nadogradanja, Sahin će u novoj ulozi debitovati 16. oktobra na gostovanju Sivasu.


tagovi

Nuri SahinAntalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara