Pjer Emerik Obamejan (Reuters)
Pjer Emerik Obamejan (Reuters)

Obamejan leti za London, Barsa dobija pare i levog beka

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 11:25

Posle šest meseci napušta Kataloniju

Zimus je u poslednjim minutima prelaznog roka Pjer Emerik Obamejan došao u Barselonu kao veliko pojačanje, a sedam meseci kasnije se poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka vraća u Londonu.

Međutim, ovoga puta će zadužiti opremu Arsenalovog gradskog rivala Čelsija.

Izabrane vesti

Višenedeljni pregovori Čelsija i Barselone su sinoć odblokirani i jutros je postignut sporazum. U zamenu za Obamejana, Barselona će dobiti levog beka Markosa Alonsa i 7.500.000 evra. Manje od onog čemu se nadala jer je na početku tražila 25.000.000 evra. Ipak, kako je Markos Alonso već dugo jedna od najvećih želja trenera Ćavija, Čelsi je to iskoristio da spusti cenu za Gabonca.

Na kraju će oba kluba dobiti ono što im je neophodno. Tomas Tuhel napokon dobija klasičnog napadača koji će zameniti Romelua Lukakua. Sa Obamejanom je ranije imao uspešnu saradnju u Dortmundu i Gabonac mu je bio prva želja. Iako je i Mančester Junajted bio zainteresovan za napadača, on je preferirao ponovnu saradnju sa Tuhelom i na kraju isterao svoje. Potpisaće na dve godine uz ulov za treću.

I Barselona je dobro prošla. Obamejana je zimus dovela za džabe, a u ovoj sezoni mu je plata drastično skočila i klub će njegovim odlaskom uštedeti. Levandovski je stigao da bude prvi centarfor i Obamejan bi u slučaju ostanka samo bio skupocena rezerva. Takođe, Ćavi je napokon dobio toliko željenog Markosa Alonsa kojeg je Čelsi odbijao da proda i stavio je veto kada mu je Barsa ispred nosa ukrala Žile Kundea. Još ranije je doveo Marka Kukurelju, ima i Bena Čilvela pa pozicija levog beka ostaje dobro pokrivena.

Alonsov dolazak verovatno znači i odlazak Đordija Albe kojeg je Barselona ponudila Interu na pozajmicu uz uslov da mu plaća 60 odsto godišnje plate. Nerazuri su zainteresovani, ali igrač zasad odbija da ode. Ipak, verovatno će uspeti da ga ubede...


tagovi

Pjer Emerik ObamejanMarkos Alonso

Obaveštavaj me

Barselona
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara